Latest News

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

"Λίφτινγκ" στο Θεμιστόκλειο Στάδιο του Δήμου Πειραιά: Χωρίς φώτα παραδόθηκε μετά από τρία χρόνια! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μετά από καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών πραγματοποιήθηκε σήμερα "αθόρυβα" μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η διοικητική παραλαβή του Θεμιστόκλειου Σταδίου στον...
Δήμο Πειραιά.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα φώτα των προβολέων του σταδίου, τα οποία μαθαίνουμε πως δεν έχουν αλλαχθεί ακόμα! Ο λόγος είναι ότι δεν είχε βρεθεί ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα το οποίο προτίθεται να διατεθεί από την Πυροσβεστκή μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα διάστημα.

Ένα άλλο θέμα αφορά στη φύλαξη για την αποτροπή βανδαλισμών στο ανακαινισμένο στάδιο, ιδίως στη νυχτερινή βράδια, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ανατέθηκε προσωρινά (;) σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που συνεργάζεται με τον ΟΠΑΝ. Μια καλύτερη και σίγουρα πιο αποτελεσματική και μονιμη λύση θεωρείται να προσλάβουν νέους φύλακες στο Δήμο Πειραιά.
Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά υπογράφηκε το 2016 και τρία χρόνια μετά και σήμερα το πρωί παραδόθηκε διοικητικά ένας χώρος μαζικού αθλητισμού ανακαινισμένος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία όταν υπογράφηκε η σύμβαση ήταν πρόεδρος του ΟΠΑΝ και μαζί με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την υλοποίηση του έργου, δήλωσε:
«Η σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου για λόγους ασφαλείας, καθότι παρέμενε ανενεργό το κτίριο στο εσωτερικό του σταδίου λόγω του σεισμού του 1999, που υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά και η ανάγκη για αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης, πήρε σάρκα και οστά σήμερα.
Τρία χρόνια μετά από την υπογραφή σύμβασης, το στάδιο παραδόθηκε στον Δήμο Πειραιά και ελπίδα της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου είναι οι δημότες και αθλούμενοι να το χαρούν αλλά και να το προστατέψουν από βανδαλισμούς!

Ως Περιφέρεια θέλουμε χώρους σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερης πρόσβασης για όλους τους πολίτες στους δήμους και στο μέλλον να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε την χαρά να δημιουργήσουμε και να παραδώσουμε και άλλους ‘πνεύμονες’ αθλητισμού».
@ Άντε καλορίζικο και ας ελπίσουμε ότι η παραλαβή έγινε, αφού ελέχθηκαν κάποιες κακοτεχνίες στο στίβο του Θεμιστόκλειου όπου σχηματίζονται λίμνες από τα νερά βροχής...