Latest News

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Πειραιά: Φτωχός ο προϋπολογισμός του 2020




Φτωχός είναι και ο νέος  προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2020 που εγκρίθηκε, πριν από λίγο, κατά πλειοψηφία σε ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης χαρακτήρισε φτωχό τον προϋπολογισμό για το 2020, καθώς τα οικονομικά του Δήμου δεν αφήνουν περιθώρια για “πλούσια” έργα και παρεμβάσεις, κάτι που, όπως προέβλεψε, δεν αναμένεται ν' αλλάξει και τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος επεσήμανε ότι για την οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν ευθύνονται μόνο οι μειωμένοι πόροι για την Αυτοδιοίκηση, αφού τότε όλοι οι δήμοι θα ήταν στην ίδια κατάσταση, αλλά οφείλεται στην κακή διαχείρηση των δημοτικών αρχών ιδίως με την λήψη δανείων τα τελευταία 25 χρόνια.

Για την ιστορία, η εισήγηση έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Νανά Γλύκα Χαρβαλάκου, η οποία περιορίστηκε στην ανάγνωση των στοιχείων του προϋπολογισμού.  
Θετικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών "Πειραιάς Νικητής",  "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" και "Πειραιάς σε Τάξη".

Τον προϋπολογισμό για το 2020 καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από τους συνδυασμούς "Πειραιάς για Όλους" (υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού και οράματος για την πόλη και κατέθεσε δική του πρόταση προϋπολογισμού), αλλά και από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", την "Ανταρσία στο Λιμάνι" και την "Ελληνική Αυγή".