Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Με κορδέλες θωρακίζεται από τις πλημμύρες ο Πειραιάς! - Πέντε χρόνια μετά χωρίς αντιπλημμυρικά έργα

Έναν απίθανο και πρωτότυπο τρόπο φαίνεται πως ανακάλυψε ο Δήμος Πειραιά για να θωρακίζει την πόλη απέναντι ...
στις πλημμύρες.

Έβαλε την Δημοτική Αστυνομία να τοποθετήσει ...κορδέλες να μην παρκάρουν  ΙΧ σε δρόμους στην Παλαιά Κοκκινιά, όπου είχαν παρασυρθεί αυτοκίνητα στις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν πλήξει την περιοχή, τον Οκτώβριο του 2014.

Την αποκάλυψη έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο δημοτικός σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση Αλέξανδρος Κοτέας, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο Δήμος Πειραιά έβαλε κορδέλες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα σε δρόμους της Παλαιάς Κοκκινιάς, το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου. ( Προφανώς, εκείνες τις ημέρες αναμένονταν βροχές σύμφωνα με την ΕΜΥ).

Πέντε χρόνια μετά, δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά για την προστασία των κατοίκων, καθώς οι μελέτες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά βρίσκονται ακόμα στα συρτάρια και δεν έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων.  Έτσι ο Δήμος Πειραιά σκέφτηκε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος προστασίας των κατοίκων από τις πλημμύρες, μιας και ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.


@ Μήπως το πρωτότυπο προληπτικό μέτρο με τις κορδέλες εφαρμόζεται πιλοτικά στην παλαιά Κοκκινιά και θα πρέπει να επεκταθεί σ' ολόκληρο τον Πειραιά, ώστε κανένας δημότης να μην κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του από πλημμυρικά φαινόμενα;