Latest News

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Πύργος Πειραιά: Πριν ανακηρυχθεί επισήμως ο ανάδοχος, άρχισαν οι πανηγυρικές δηλώσεις για την αξιοποίησή του!


Πριν καλά καλά ανακηρυχθεί επισήμως ο προσωρινός ανάδοχος του Πύργου έχουν αρχίσει ήδη τα πανηγυρικά δημοσιεύματα για την αξιοποίησή του κτηρίου- φάντασμα στο λιμάνι...
του Πειραιά.


Στις 5 ή 6 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακηρυχτεί ο προσωρινός ανάδοχος του Πύργου, σύμφωνα με τον   Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλη. Με βάση το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της κοινοπραξίας που έχει υποβάλει πρόταση αξιοποίησης του Πύργου και με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί το όλο έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε 32 μήνες. Δηλαδή, πριν ολοκληρωθεί η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ο Πύργος του Πειραιά θα λειτουργεί και θα αποδίδει στον δήμο, όπως εκτιμά πάντα ο Δήμαρχος της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός είναι επιτυχής θα γίνει παραχώρηση της αξιοποίησης σε ιδιώτη ανάδοχο, ο οποίος θα αναλάβει για 99 χρόνια εξ ολοκλήρου την κατασκευή και αποπεράτωση του κτιρίου, τη χρηματοδότηση και διαχείριση του,- εκτός της λειτουργίας  οργανωμένου εμπορικού κέντρου, τύπου Mall- ενώ θα καταβάλλει και οικονομικό αντάλλαγμα στο Δήμο που θα πρέει να ξεπερνά τις 900.000 € ετησίως.
Η εκτιμώμενη αγοραία αξία του ακινήτου στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως προκύπτει από τη μελέτη, ανέρχεται σε 15.700.000 ευρώ περίπου, ενώ η αντικειμενική αξία αυτού, που προκύπτει από το Taxis, ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ περίπου.



@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η υπόθεση του διαγωνισμού του Πύργου Πειραιά φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά στο προσεχές μέλλον..


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


Περίεργα πράγματα στο Δήμο Πειραιά με τον Πύργο: Έχουν βρει τον ανάδοχο, πριν γίνει καν ο διαγωνισμός! - REPORTAZ NET