Latest News

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Παρασκήνιο: Η "σιωπηρή" συμφωνία Μώραλη - Βλαχάκου

Ο ορισμός του Νίκου Βλαχάκου ως Αντιδήμαρχου, αρμόδιου για τη Δημοτική Αστυνομία, ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι... 
ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς "Πειραάς Νικητής" και "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" υπάρχει συμφωνία σύμπραξης, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, όπως συνέβη σ' άλλους Δήμους.

Η σχετική φημολογία  για μετεκλογική συνεργασία των δύο συνδυασμών είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό - ακόμα και από την προεκλογική περίοδο έλεγαν οι κακές γλώσσες- και φαίνεται ότι οι παρασκηνιακές συζητήσεις κατέληξαν  σε συμφωνία, όπως αποδεικνύεται τώρα με την ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων Πειραιά. 

Η σύμπραξη αυτή εκτιμάται ότι "κλειδώνει" την ομαλή διακυβέρνηση του Δήμου Πειραιά, καθώς στους 22 δημοτικούς συμβούλους του "Πειραιά  Νικητή" έρχονται να προστεθούν οι 13 του "Πειραιά Πόλη Πρότυπο", εξασφαλίζοντας πλέον την ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Με σύνολο 35 στους 49 Δημοτικούς Συμβούλους δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα κατά τη ψήφιση σοβαρών θεμάτων, που απαιτούνται για να περάσουν από τον κανονισμό 25 ψήφοι, όπως για παράδειγμα τα Δημοτικά Τέλη.  

@ Πάντως η συμφωνία σύμπραξης θα μπορέσει να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, μόνο εάν είναι δίκαιη προς τους δύο συνδυασμούς...