Latest News

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Πειραιά:Πότε θα εκλεγούν Προεδρείο & Επιτροπές - Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση με υπογραφή Μαρινάκη

Με αργούς ρυθμούς φαίνεται να προχωρούν οι διαδικασίες στο Δήμο Πειραιά...
για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αν και η νέα Δημοτική Αρχή Πειραιά αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης που επανεξελέγη στις εκλογές του Μαϊου, ωστόσο παρατηρείται μια αδικαιολόγητη (;) καθυστερήση, σε σχέση τουλάχιστον με άλλους μεγάλους ή γειτονικούς Δήμους, όπως για παράδειγμα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή του Κορυδαλλού, όπου ανέλαβαν νέες δημοτικές αρχές και έχουν προχωρήσει τις ανάλογες διαδικασίες.

Η ειδική συνεδρίαση στο Δήμο Πειραιά προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8.9.2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο (Πλατεία Κοραή)  

Στη συνέχεια, την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να οριστούν οι νέοι Αντιδήμαρχοι, και Εντενταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι Πρόεδροι των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΟΠΑΝ, ΚΟΔΕΠ και ΔΗΡΑΠ) 

Πρόσκληση με την υπογραφή Μαρινάκη

Η σχετική πρόσκληση με την υπογραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θα εκετλέσει χρέη προέδρου ως πρώτο σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στάλθηκε σήμερα και αναφέρει τα εξής:

"Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημαρχείο (Πλατεία Κοραή) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8.9.2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 στην ειδική Συνεδρίαση ώστε να διεξαχθεί η εκλογή: α) των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, β) των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και γ) των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 & 74 του ν.3852/2010, όπως αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 του ν. 4555/ 2018 & 2 του ν. 4623/2019 αντίστοιχα & σύμφωνα με τις εγκυκλίους ΥΠ.ΕΣ. 87/20.8.2019 & 90/21.8.2019. 

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

        ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ M. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ