Latest News

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Γιώργος Δαβάκης: Ποιος πρόεδρος να συγκριθεί μαζί του!



Ο Γιώργος Δαβάκης δεν θα είναι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, που...
ορκίζεται επισήμως στις 28 Αυγούστου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Σίγουρα η ευγενική και ήρεμη παρουσία του επί πέντε χρόνια προέδρου του Δ.Σ. θα λείψει από την αίθουσα του 7ου ορόφου του δημαρχιακού μεγάρου της πλατείας Κοραή. Άλλωστε, δημοτικός σύμβουλος εκλεγόταν ανελιπώς από το 2002 και κατά τη διάρκεια της θητείας του πέρασε από διάφορες θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά  (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσωπικού, Καταστημάτων & Διεθνών Σχέσεων, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού Πειραιά κ.α).
Κορυφαία στιγμή της πολύχρονης πορείας του ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκλογή του ως πρόεδρος του Δ.Σ., οπότε και έλαβε το 90% των ψήφων, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως ότι αποτελούσε μια κοινώς αποδεκτή και σεβαστή προσωπικότητα για τους εκπροσώπους όλων δημοτικών παρατάξεων του Πειραιά. 
Ευγενής, συναινετικός και καλός γνώστης του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. διαχειρίστηκε με επιτυχία τις δύσκολες καταστάσεις, αποφεύγοντας όσο ήταν δυνατόν τις ανούσιες εντάσεις, που θα υποβάθμισαν τον κορυφαίο θεσμό του Δήμου. Ο πήχης της προεδρίας του Δ.Σ. Πειραιά έχει ανέβει ψηλά με την 5χρονη θητεία του Γιώργου Δαβάκη και το χρέος του επόμενου προέδρου είναι να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τη λειτουργία του Σώματος. Η επιλογή του νέου προέδρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον όσο μπορεί να φαίνεται σε πρώτο επίπεδο. Ανεξάρτητως από προσωπικές φιλοδοξίες και μικροκομματικές ισορροπίες, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. θα πρέπει να έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία του ότι να διαθέτει υπερκομματικό κύρος, να είναι συμπαθής και συνεργάσιμος σ' όλες τις παρατάξεις, ιδίως αυτών της αντιπολίτευσης. 
Ο Γιώργος Δαβάκης ήταν ένας από τους καλύτερους και τους μακροβιότερους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Διαφορετικά, εάν ο νέος προέδρος του Δ.Σ. είναι εριστικός, αλαζόνας και ειρωνικός, τότε μάλλον οι συνεδριάσεις  δεν θα αργήσουν να μετατραπούν σε ...Δελφινάριο, όπως του αρέσει να λέει ένας παραπολιτικός φίλος!  
@ Όμως αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον απερχόμενο πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Δαβάκη, τον οποίο θεωρείται αυτονόητο ότι θα πρέπει να τιμήσει, όπως του αρμόζει, η Δημοτική Αρχή Πειραιά για την πολύχρονη προσφορά του στην πόλη...