Latest News

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο χειριστής του φουσκωτού

Εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε από την εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που...
συγκρούστηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα.

Ο 44χρονος έως τότε θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιμοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.
Η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Ναυπλίου απήγγειλε στον 44χρονο Γάλλο κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Από τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σκοτώθηκαν δύο αδέλφια 60 και 70 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Τι κατέθεσε ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού
Ο Γάλλος, που έκοψε στα δύο αλιευτικό όταν το φουσκωτό ταχύπλοο που οδηγούσε έπεσε πάνω του το βράδυ της Παρασκευής, θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου έως το πρωί της Δευτέρας, όταν θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή.
Στην κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού επέμεινε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ επανέλαβε και τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό. Ομως, σύμφωνα με μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, τόσο τη συγκεκριμένα ημέρα όσο και σε άλλες περιπτώσεις ο 44χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το θηριώδες φουσκωτό.


Η έκκληση του γιου της 60χρονης για να μιλήσουν οι μάρτυρες


Σοκαρισμένα τα παιδιά της 60χρονης που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Άγιο Σάββας  δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο Πόρτο Χέλι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Open» ο γιος της, Κωνσταντίνος αναφέρει πως τα αδέρφια περίμεναν σχεδίαζαν καιρό αυτή τη βόλτα με τη βάρκα. Η γυναίκα όπως και όλη η οικογένεια ήταν επιβαρυμένη από τη σχετικά πρόσφατη απώλεια του πατέρα.
Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας κάνουν έκκληση σε ενδεχόμενους μάρτυρες να μιλήσουν: Να εμφανιστούν οι μάρτυρες δεν είχε σκοτεινιάσει μπορεί κάποιος να είχε δει κάτι, ανέφερε ο γιος της 60χρονης.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο το πίσω μέρος της βάρκας, που «κόπηκε σαν βούτυρο» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής. Στα 350 μέτρα από την ακτή βρέθηκαν τα κομμάτια. Ο ναυτικός Κωνσταντίνος Φασίλης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό πως το σημείο του δυστυχήματος δεν κρύβει παγίδες και πως υπήρχε ορατότητα.