Latest News

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

"Λίφτινγκ" στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Πειραιά


Παραδόθηκε στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για χρήση από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς και...

άλλων αθλητικών Σωματείων, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ, μετά τις εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και συντήρησης – επισκευής των αποδυτηρίων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σημείωσε ότι  η εξέλιξη αυτή “δημιουργεί ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι επιλύει ένα ακόμη αίτημα που εκκρεμούσε από το 2010. Χρειάστηκε να ξεπεραστούν παλιές και νέες δυσκολίες που ανέκυψαν από την παραχώρηση του ΣΕΦ στο ΤΑΙΠΕΔ  προς πώληση. Παράλληλα, δίπλα από το γήπεδο ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής 2 νέων γηπέδων τένις και μίας νέας παιδικής χαράς. 


Το τραγικό ατύχημα του παιδιού στη Χίο που καταπλακώθηκε από μια μπασκέτα, ήρθε να επιβεβαιώσει την επιλογή μας ως Περιφέρεια,  όπου σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά και την Γ.Γ.Α., εκπονήσαμε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανακατασκευής και συντήρησης των αθλητικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη συντήρηση και ανακατασκευή 32 αθλητικών εγκαταστάσεων παλαιών αλλά και  την κατασκευή νέων, με προϋπολογισμό 33 εκατ. € από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.


Μέχρι σήμερα πολλά από τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση και σε πολλά άλλα οι εργασίες εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ είναι σε φάση δημοπράτησης το κλειστό γήπεδο μπάσκετ “Καπαγέρωφ” (Παπαστράτειο) που παραμένει κλειστό από το 2008. Η επιλογή αυτή δίνει στην ευρύτερη περιοχή έναν σημαντικό αριθμό από ασφαλείς και σύγχρονους αθλητικούς χώρους για τις 40 χιλιάδες νέους και νέες που αθλούνται ερασιτεχνικά σε διάφορα αθλήματα και ενισχύει την ισχυρή παράδοση της περιοχής μας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.