Latest News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Δήμος Πειραιά: Τα μαγικά με τους σταυρούς των υποψηφίων

Από τον Κύρο Παληκάρη

Απίστευτα μαγικά μαθαίνουμε ότι γίνονται με τους σταυρούς των υποψηφίων στο Δήμο Πειραιά, στις ...
πρόσφατες εκλογές.

Μπορεί για πρώτη φορά βγήκαν στον αέρα τόσο γρήγορα οι σταυροί των υποψηφίων από το υπουργείο Εσωτερικών, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονταν αρκετές ημέρες αργότερα από το Πρωτοδικείο Πειραιά.
Ωστόσο οι λίστες με τους σταυρούς των υποψηφίων φαίνεται ότι αλλάζουν μ' ένα μαγικό τρόπο, σύμφωνα με όσα λέγονται κάτω στον Πειραιά.

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αφορά στον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών συγκέντρωσε 13.215 σταυρούς. (σ.σ. Η ενστωμάτωση των σταυρών αφορά στο 87, 09% των εκλογικών τμημάτων).  Όμως, σύμφωνα με άλλες πηγές πληροφόρησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να συγκέντρωσε 15.816 σταυρούς, ξεπερνώντας το προσωπικό του ρεκόρ με τους 14.010 σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές του 2014.
Ακόμα κι αν δεχθεί κάποιος ότι ο αριθμός των σταυρών μπορεί ν' αλλάξει, δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί  η διαφορά των 2.601 σταυρών που "εξαφανίστηκαν" από τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Μιλάμε για μια απόκλιση της τάξεως 20% που  καλύπτεται από τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα.
Πάντως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έτσι κι άλλιως ήταν ο πρώτος -και με διαφορά- εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά...

Κι άλλα μαγικά...

Το πιο μαγικό είναι όμως ότι οι σταυροί  των υποψηφίων φέρονται  ν' αλλάζουν και ν' ανατρέπουν την σειρά κατάταξης των εκλεγμένων, αφήνοντας εκτός κάποιους υποψήφιους που ήταν μέσα στους πρώτους 22 του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκαν αρχικώς από το υπουργείο Εσωτερικών.
Εδώ συγκεκριμένοι υποψήφιοι από τους επιλαχόντες φαίνεται ν' αυξάνουν τους σταυρούς τους και να εκλέγονται τελικά, ενώ δεν συμβαίνει αναλογικά στον ίδιο βαθμό σε όσους χάνουν τις  έδρες τους...

Τέλος εμφανίζονται να παίρνουν σταυρούς υποψήφιοι οι οποίοι είχαν αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια.

@ Μιλάμε για τα μαγικά με τους σταυρούς των υποψηφίων στο Δήμο Πειραιά που μάλλον θα πρέπει να περιμένουν την ορκωμοσία για να δουν ποιοι εξελέγησαν ή όχι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Πριν από λίγο είδαμε  e-mail που φέρεται ότι προέρχεται από το συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", ο οποίος απαντά στην συγκεκριμένη ανάρτηση, υποστηρίζοντας τα εξής:

"Σχετικά με την ανάρτησή σας «Δήμος Πειραιά: Τα μαγικά με τους σταυρούς των υποψηφίων» που αναφέρεται μόνο στους υποψηφίους του «Πειραιά Νικητή», θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα  αποτελέσματα τα οποία αναρτήθηκαν στο site του Υπουργείου Εσωτερικών στις 27/5/19, δεν αποτελούν τα επίσημα και τελικά αποτελέσματα.
Προς επιβεβαίωση επισυνάπτεται και η σχετική απάντηση του ΥΠ.ΕΣ. (28/5/19) σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού και Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη (27/5/19).
Επίσημα και τελικά αποτελέσματα, είναι αυτά τα οποία ανακοινώνονται από το Πρωτοδικείο και μόνο, έπειτα από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι το παραπάνω δημοσίευμα, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και έχει ως μοναδικό σκοπό, για ακόμα μια φορά, να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας".
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ... ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν συνηθίζουμε ν' απαντάμε σε... απαντήσεις αναρτήσεων, αλλά για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ



Δήμος Πειραιά: Αυτοί είναι οι σταυροί των υποψηφίων του Γιάννη Μώραλη (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) - REPORTAZ NET 

Δήμος Πειραιά: Αυτοί είναι οι σταυροί των υποψηφίων του Νίκου Βλαχάκου (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) - REPORTAZ NET 

@ Με την ευκαιρία πούμε συγχαρητήρια στον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", ο οποίος έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει όσα δεν έκανε έως τώρα μέσα στην επόμενη τετραετία.

Καλή συνέχεια...