Latest News

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

«ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»: 13 χρόνια αξιόπιστη και ανεξάρτητη ενημέρωση


Από το Νίκο Κουφάκο*

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τα ΜΜΕ, τόσο λόγω της κατάστασης στην ελληνική οικονομία όσο και εξαιτίας της κρίσης αξιοπιστίας στον Τύπο, το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» έχει κατορθώσει να εδραιωθεί στη συνείδηση των αναγνωστών και να αποτελεί μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης...
εδώ και 13 χρόνια. 
Η εφημερίδα, με «καπετάνιο» τον εκδότη Νίκο Καραμανλή, μπήκε δυναμικά στον χώρο του Τύπου το 2006, ταράζοντας τα νερά στην ενημέρωση του Σαββάτου. Μια ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων δημιούργησε γρήγορα το δικό της πιστό κοινό, ενώ στη συνέχεια η παρέα μεγάλωσε με την προσθήκη νέων αναγνωστών, αλλά και συντακτών.

Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε την αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν την ομογενοποίηση της δημοσιογραφικής φωνής και τον εγκλωβισμό της σε διάφορα συμφέροντα, ωστόσο αυτή πρέπει και μπορεί να δυναμώνει, ανεξάρτητη, δυναμική, αμερόληπτη, αλλά και με αιχμηρή κριτική προς την εξουσία.

 Από καρδιάς εύχομαι στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» να συνεχίσει αυτό το δημιουργικό ταξίδι στην αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση για πολλά ακόμα χρόνια, γιατί ο τόπος χρειάζεται τον έντυπο Τύπο με αδέσμευτες εφημερίδες και συντάκτες με άποψη, γνώση και αξιόπιστη πληροφόρηση, συμβάλλοντας στην ποιοτική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία προς όφελος των πολιτών.

* Ο Νίκος Κουφάκος είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Παρασκήνιο", μέλος της ΕΣΗΕΑ και ιδρυτής του site reportaznet.gr