Latest News

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ν.Βλαχάκος στα Μανιάτικα: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ»! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μήνυμα νίκης από τα Μανιάτικα έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος υποσχέθηκε:
«Θα βάλω βαθιά το νυστέρι για να κάνω τον Πειραιά μας όπως ονειρευόμαστε»!

Στις προγονικές ρίζες του, στα Μανιάτικα, στην Αγιά Σοφιά, στον τόπο όπου έζησαν οι γονείς του και τίμησε ξεχωριστά τη μνήμη του ήρωα αδελφού του, Παναγιώτη, ολοκλήρωσε απόψε τον αγώνα του, με την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο αυριανός Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, Νίκος Βλαχάκος.
Στο πλευρό του Νίκου Βλαχάκου, μεγάλο πλήθος Πειραιωτών, απέδειξε έμπρακτα την ισχυρή δυναμική του αυτοδιοικητικού ρεύματος που θέλει και μπορεί να κάνει τον ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ.
Με ένα λογοπαίγνιο που άντλησε από την επαγγελματική ιδιότητα του ιατρού-χειρουργού, ο Νίκος Βλαχάκος διαβεβαίωσε τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, για την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του «να βάλει βαθιά το νυστέρι για να αλλάξει την εικόνα της πόλης», ενώ με ευθύτητα και ειλικρίνεια ξεκαθάρισε:
«Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μας, μας θεώρησαν δεκανίκι κάποιων οικονομικά ισχυρών. Υπολόγιζαν ότι θα είμαστε την επόμενη μέρα αυτοί και εμείς.
Προς έκπληξη όλων σας δηλώνω από το βήμα αυτό ότι θα είμαστε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε ταυτόχρονα τη σιγουριά του για έναν β’ γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών στην πόλη του μεγάλου λιμανιού, μέχρι την τελική νίκη του συνδυασμού του, με σκοπό όλοι μαζί ενωμένοι, με τους συμπολίτες μας, να κάνουμε τον Πειραιά μας μια πόλη καθαρή, φωτεινή και ασφαλή.
«Η πορεία μας θα συνεχιστεί και θα είναι στο τέλος νικηφόρα , ο αγώνας μας θα δικαιωθεί και ο καθένας μας θα κληθεί να προσφέρει στην πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Βλαχάκος και κατέληξε κοιτάζοντας στα μάτια κάθε δημότη του Πειραιά:
«ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ για όλους εσάς, έτοιμος να σταθώ δίπλα σας, όπως ακριβώς με γνωρίζετε από την παρουσία μου στον εργασιακό μου χώρο».


Αναλυτικά, η κεντρική προεκλογική ομιλία του αυριανού Δημάρχου Πειραιά, Νίκου Βλαχάκου:
«Φίλες και φίλοι,
Από την καρδιά των Μανιάτικων του Πειραιά μας στέλνουμε μήνυμα νίκης.
Διανύσαμε μαζί πολλά χιλιόμετρα μέσα στις γειτονίες και μέσα στις αγορές της πόλης.
Ανταμώσαμε τους συμπολίτες μας, κοιταχτήκαμε στα μάτια, σας ακούσαμε. Αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα κάθε Πειραιώτισσας και κάθε Πειραιώτη και δώσαμε τα χέρια σε μια συμφωνία τιμής, σε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης και αμοιβαίας δέσμευσης. Θα γίνει ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ. Θα νικήσουμε.
Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα  αυτό ,πήραμε την απόφαση να καταθέσουμε την ψυχή μας  και την αγάπη μας για την πόλη , αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος στη μιζέρια και την παρακμή.
Ξέραμε ότι ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος και άνισος αλλά δεν διστάσαμε, δεν πτοηθήκαμε. Δώσαμε και δίνουμε τη μάχη μας ασυμβίβαστα και αποφασιστικά σε πείσμα των καιρών και των φημών.
Οι γνωστές Σειρήνες και οι συνήθεις κακόβουλοι, οι πάντοτε απόντες πολιτικάντηδες της πιάτσας μας ήθελαν παραδομένους και μας θεωρούσαν δεδομένους σε ένα παιχνίδι σικέ. Τους διαψεύδουμε και με τον αγώνα μας δικαιωνόμαστε, γιατί ο συνδυασμός μας Πειραιάς Πόλη Πρότυπο είναι πλέον ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό ρεύμα που ήρθε και θα μείνει με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και στα προβλήματα της πόλης μας.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος αφήνει στο κοινό αίσθημα μια γεύση ανυπαρξίας, ένα αίσθημα αποτυχίας, ένας Δήμαρχος που ΠΟΤΕ δεν πίστεψε στο ρόλο του και στη πόλη αλλά εξαντλήθηκε σε δημόσιες σχέσεις, σε εκδηλώσεις-πράξεις εντυπωσιασμού, σε μεγαλοστομίες και όμορφα λόγια άνευ ουσίας.
Και είναι πραγματικά θλιβερό το φαινόμενο, να βλέπεις μια δημοτική αρχή να τρέχει τους τελευταίους 3 μήνες να κάνει υποτυπωδώς κάποιο έργο ενώ επί 5 χρόνια παρέμενε άπραγη κι αυτάρεσκη.
Κάθε μέρα επινοούν μια εκδήλωση και αλληλοβραβεύονται και αλληλοσυγχαίρονται, επειδή κάνουν τα αυτονόητα αλλά την ίδια στιγμή η καθαριότητα της πόλης παραμένει ζητούμενο, ο φωτισμός της πόλης ανεκπλήρωτος, η ελεγχόμενη στάθμευση στις καλένδες και το παρεμπόριο οργιάζει δίνοντας στην πόλη μια τριτοκοσμική εικόνα.
Ένας απερχόμενος δήμαρχος που δεν σέβεται την ίδια του την πόλη και τη ρυπαίνει ο ίδιος με χαρτόνια-αφίσες, έχοντας μόνο τη νίκη ως αυτοσκοπό.
Ένας απερχόμενος δήμαρχος που αυτοπροβάλλεται ως ακομμάτιστος κι ακηδεμόνευτος αλλά την ίδια στιγμή έχει αποδεχθεί την επίσημη στήριξη από ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,
Στη ζωή μετράνε οι πράξεις. Τα μεγάλα λόγια και οι καλές προθέσεις καταλήγουν πάντοτε είτε σε λαϊκισμό και δημαγωγία είτε σε άγονες υποσχέσεις .
Επιλέξαμε συνειδητά η τελευταία μας εκδήλωση να γίνει εδώ,  στα ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, εδώ που γεννήθηκαν η μητέρα μου και ο πατέρας μου και εδώ που εσείς οι ίδιοι τιμήσατε τον αδερφό μου. Είμαι υπερήφανος που είμαι Πειραιώτης και Μανιάτης, γιατί και τα δυο αυτά μέσα στο χρόνο σφυρηλατούν βαθιά στις ψυχές  αξίες που δεν αποτιμώνται και δεν εξαγοράζονται, πραγματικά αδούλωτες, όπως είναι το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία.
Γιατί αυτός ο τόπος μας δίδαξε  ότι στη ζωή μετράει τι κάνεις κι όχι ποιος είσαι, άλλωστε έχει μείνει στην ιστορία το ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ σύμβολο σοφίας σοβαρότητας και καθαρότητας.
Εμείς λέμε απλά και ξεκάθαρα: θέλουμε μια πόλη καθαρή, φωτεινή και ασφαλή.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι αν δεν επιτευχθεί αυτό το τρίπτυχο, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όποιου είδους;
Πιστεύει κανείς ότι θα έχουμε τουρισμό και η ναυτιλία θα επιστρέψει στο λιμάνι σε μια  πόλη βρώμικη, χωρίς υποδομές και με την ανασφάλεια να κυριαρχεί στις γειτονιές μας;
Ή μήπως πιστεύει ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, όπως ελεγχόμενη στάθμευση και παράλληλη δημιουργία περιφερειακών παρκινγκ, θα ανακουφιστεί η καθημερινότητα μας;
Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα σε μια άμεση προτεραιότητά μας, που είναι τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας:
- Η στήριξη σε άπορες οικογένειες,
- η δημιουργία και η κάλυψη των αναγκών σε παιδικούς σταθμούς,
- τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης των ΑΜΕΑ σε μια πόλη φιλική και λειτουργική για τους συνανθρώπους μας με ιδιαίτερες ικανότητες.
- Προγράμματα δια βίου μάθησης ενήλικων που θα δίνουν τη δυνατότητα κυρίως σε ανέργους να αποκτούν νέες δεξιότητες και γνώσεις.
Στο σημείο αυτό νοιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους μας αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό του συνδυασμού, διαβεβαιώνοντάς τους ότι τώρα ξεκινά το ταξίδι μας, τώρα αρχίζει το πιο όμορφο κομμάτι της περιπέτειας μας. Γιατί η πορεία μας θα συνεχιστεί και θα είναι στο τέλος νικηφόρα , ο αγώνας μας θα δικαιωθεί και ο καθένας μας θα κληθεί να προσφέρει στην πόλη.
Τις τελευταίες μέρες χρεώθηκα ότι δεν είμαι πολιτικός και ότι o συνδυασμός μας δεν έχει πρόγραμμα. Τους έκαναν εντύπωση οι προτάσεις νέων θεσμών που λειτουργούν ήδη αποτελεσματικά σε άλλες χώρες. Ας αποφασίσουμε , θέλουμε να μείνουμε στη σημερινή εικόνα του Πειραιά ή να προχωρήσουμε μπροστά ;;;;
Τελικά , τους ευχαριστώ που δηλώνουν την αγωνία και την ανησυχία τους για το ποιος θα είναι πραγματικά ο νικητής αυτών των εκλογών.
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μας, μας θεώρησαν δεκανίκι κάποιων οικονομικά ισχυρών. Υπολόγιζαν ότι θα είμαστε την επόμενη μέρα αυτοί και εμείς. Προς έκπληξη όλων σας δηλώνω από το βήμα αυτό ότι θα είμαστε ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!
Η εκλογική αναμέτρηση δεν υπήρξε ένας απλός περίπατος, όπως πολλοί διέδιδαν από την αρχή. Το ήθος, η αξιοπρέπεια του αγώνα μας και η πραγματική αγάπη των γηγενών Πειραιωτών, περνάει μπροστά από όλα.
ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ για όλους εσάς , έτοιμος να σταθώ δίπλα σας, όπως ακριβώς με γνωρίζετε από την παρουσία μου στον εργασιακό μου χώρο.
Αφού λοιπόν με αναγνωρίζουν – και είναι τιμή μου αυτό- ως καλό χειρουργό, ένα έχω να πω…… Το νυστέρι μου θα φτάσει βαθιά για να αλλάξουμε την εικόνα αυτής της πόλης.
Λίγες ώρες απέμειναν για την ώρα της κάλπης. Την Κυριακή 26 Μαϊου ζητώ με απόλυτο σεβασμό την ψήφο σας και σας καλώ όλους και όλες με αίσθημα ευθύνης να πράξετε το καλύτερο για τον παραμελημένο Πειραιά.
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΑ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ. »
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων της Ν.Δ., Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και υπουργός, Τάσος Νεράντζης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γρηγόρης Γερακαράκος και οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιά, Τάσος Αβραντίνης και Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Παραβρέθηκαν, επίσης, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται ο Γιώργος Πατούλης, ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ και πλήθος κόσμου.