Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τραγωδία στο Δούναβη: Νεκροί και αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλοίου με τουρίστες (ΕΙΚΟΝΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ποταμόπλοιο ανατράπηκε και βυθίστηκε στον Δούναβη, στην περιοχή της...
κεντρικής Βουδαπέστης, μπροστά από το ιστορικό ουγγρικό Κοινοβούλιο και ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, όλοι τουρίστες από τη Νότια Κορέα.

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, διασώστες αλλά και δύτες που ερευνούν την περιοχή. Ωστόσο τις έρευνες δυσκολεύουν οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες λόγω και της βροχής, τα ορμητικά νερά του Δούναβη και η έλλειψη ορατότητας. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε εντοπιστεί ούτε το βυθισμένο ποταμόπλοιο.
Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε ότι λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) το ποταμόπλοιο βυθίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχοντας εκείνη τη στιγμή 34 επιβαίνοντες, δύο εκ των οποίων μέλη του πληρώματος. «Οι αρχές και η εταιρεία κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασωθούν οι επιβαίνοντες και το προσωπικό», δήλωσε ο Μιχάλι Τοτ, συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο κυρίως για τουρίστες από τη Νότια Κορέα, ενώ πρόσθεσε πως το πλοίο είχε περάσει όλους τους ελέγχους δίχως να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.





More than 34 flip into the water today after a boat capsized and sunked this evening on Danube river in Budapest 🇭🇺

.
.
.
.@BBCBreaking
@CNN
@Reuters
@PRNewswire



111.jpg
Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση απ’ το υπουργείο Εσωτερικών της Ουγγαρίας, υπάρχουν εφτά νεκροί και 16 αγνοούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες διασώθηκαν και είναι υγιείς. Όσο περνούν οι ώρες όμως και οι έρευνες δεν φέρνουν αποτελέσματα, η ανησυχία μεγαλώνει για την τύχη των αγνοούμενων, ειδικά με αυτές τις κακές καιρικές συνθήκες.
2.jpg
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποταμόπλοιο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με άλλο πλεούμενο, περίπου στο σημείο όπου βρίσκεται η γέφυρα της Μαργαρίτας.

3.jpg

4.jpg

6.jpg
5.jpg