Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Όταν η σεμνότητα είναι το σπεσιαλ του καταστήματος...


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Αν και οι υποψήφιοι ξεφεύγουν συνήθως προεκλογικά, ωστόσο οι Δήμαρχοι Πειραιά είθισται να διακρίνονται για τη...
σεμνότητά τους! 

Έτσι, πολλά μπορεί να τους καταλογίσει κανείς για όσα κάνουν ή όχι κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά άσεμνους δεν τους λες!

Ένα από τα τρία πράγματα που θέλει να θυμούνται την πενταετή του θητεία ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είναι η σεμνότητα στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο ίδιος με τα άλλα δύο που θέλει να μείνουν αξέχαστα στους Πειραιώτες, να είναι η διαχείριση των οικονομικών (με το χρέος του Δήμου να συνεχίσει να παραμένει περί τα 130 εκατ. ευρώ) και η "ναυαρχίδα" της ΟΧΕ (που ακόμα δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στην πόλη).

Ωστόσο τα περί σεμνότητας φαίνεται να πήγαν... περίπατο, όταν τέθηκε ερώτημα πόσο πιστεύει ότι θα είναι το ποσοστό του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" την πρώτη Κυριακή των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Πειραιά. " Τουλάχιστον θα υπάρχει ένα 4 μπροστά..." ήταν η σεμνή και ταπεινή απάντηση του απερχόμενου Δημάρχου, που θα μπορούσε να βάλει μπροστά όποιο νούμερο ήθελε!
Πάντως, η απάντηση θύμισε κάπως τον προκάτοχό του Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος έδινε ανάλογα ποσοστά στον συνδυασμό του περίπου τέτοια εποχή πριν τις δημοτικές εκλόγες του 2014, αλλά ίσως ακόμα να μην έχει καταλάβει πως έχασε το Δήμο Πειραιά...

@ Τι να λέμε τώρα όταν η σεμνότητα είναι το σπέσιαλ του καταστήματος...