Latest News

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "Απαγορευμένη πόλη'" για τα ΑΜΕΑ

"Μετ΄ εμποδίων" γίνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στον Πειραιά..Παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω σε ειδικές ράμπες συναντούν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία στο κέντρο της πόλης, όπως είναι γνωστό από παλαιότερες αναρτήσεις...

Στο θέμα αυτό αναφέρεται  τώρα και ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας, στο πλαίσιο του προεκλογικού του προγράμματος εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών για το Δήμο Πειραιά.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των ΑΜΕΑ στο Δήμο, ωστόσο στην ανακοίνωση του συνυδασμού "Πειραιάς για όλους" σημειώνεται μεταξύ άλων, στον Πειραιά έχουμε περίπου 2.500 δημότες με αναπηρία και 500 παιδιά με νοητική στέρηση.  
Παράλληλα επισημαίνεται ότι είπουν δομές, λείπουν ιατρεία, ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία, διαμορφώσεις και διευκολύνσεις μέσα στην πόλη. 
Επιπλέον επικαλείται, τις ετήσιες εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη που αναφέρουν ότι οι διακρίσεις προς άτομα με αναπηρία βρίσκονται στην πρώτη θέση με 33%. Τούτο σημαίνει ότι ένας στους τρεις που υφίσταται κάποιου τύπου κοινωνικό «ρατσισμό» είναι ανάπηρος. Είναι αδιανόητο για μία ευρωπαϊκή χώρα, για μία ευρωπαϊκή πόλη όπως ο Πειραιάς...Ας το κάνουμε. Είναι ζήτημα πολιτισμού..."'!