Latest News

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΡΑΠ: 1.450.000 ευρώ κοστίζει το 2019 το "Κανάλι Ένα"! (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Από τον Κύρο Παληκάρη

Τουλάχιστον 1.450.000 ευρώ θα κοστίσει και φέτος το δημοτικό ραδιόφωνο "Κανάλι Ένα" στους δημότες...
του Πειραιά.
Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης της ΔΗΡΑΠ ότι κάθε χρόνο να υπάρχει μείωση της επιχορήγησης από το Δήμο Πειραιά προς το "Κανάλι Ένα", προκειμένου να πέσει κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ την τελευταία χρόνια της πενταετής θητείας της δημοτικής αρχής Μώραλη.
Η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ φαίνεται πως δεν μπόρεσε να πετύχει αυτόν τον στόχο, καθώς ζήτησε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο την «Έγκριση επιχορήγησης του Δήμου Πειραιά προς τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π) οικονομικού έτους 2019, ποσού 1.450.000,00 ευρώ και καταβολή της σε οκτώ μηνιαίες δόσεις».
Δηλαδή, η ΔΗΡΑΠ συνεχίζει να λαμβάνει ΣΧΕΔΟΝ κατά 50% μεγαλύτερη επιχορήγηση από τον ΟΠΑΝ που είναι περί το 1.000.000 ευρώ ετησίως για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό (Δημοτικό Θέατρο, Βεάκειο, γήπεδα κα)!
Μάλιστα,  η φετινή τακτική επιχορήσηση στη ΔΗΡΑΠ θα έχει δοθεί έως τον Αύγουστο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυση, εάν υπάρξουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις απολυόμενων υπαλλήλων όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά. 
Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να είναι μηδαμινά τα διαφημιστικά έσοδα στη ΔΗΡΑΠ, ενώ παραμένει εξαιρετικά χαμηλή έως ανύπαρκτη η ακροαματικότητα, αλλά ακόμη και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Πειραιά.

Ενδεικτικά σύμφωνα με την αξιολόγηση alexa το site του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά (kanaliena.gr), με ετήσια επιχορήγηση 1.450.000 ευρώ και  περίπου 50 εργαζόμενους, κατατάσσεται στη θέση: 


Συγκριτικά η ιστοσελίδα του "δικού" μας ιντερνικού ραδιοφώνου (liveradionet.blogspot.com) που είναι σχεδόν στον... αυτόματο πιλότο ( παίζει μόνο μουσική κι ανεβαίνει ένα βίντεο με το τραγούδι της ημέρας και δεν το ποστάρουμε ούτε στο facebook) εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με το alexa- να είναι κατά πολύ σε καλύτερη θέση:

Διευκρινίζεται ότι όσο πιο μικρά είναι τα νούμερα τόσο καλύτερη θεωρείται ότι είναι η αξιολόγηση/  επισκεψιμότητα, καθώς για παράδειγμα στη θέση 1 είναι το google.com, ακολουθεί στη 2 το 
youtube.com, στη 3 το facebook.com  κλπ.

Σημειώνεται τέλος ότι Liveradio Net βρίσκεται ψηλότερα από πολλές άλλες -υποτίθεται- ενημερωτικές ιστοσελίδες του Πειραιά...

@ Για γέλια...ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ