Latest News

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μια πόλη χωρίς θέσεις πάρκινγκ

Ο Πειραιάς παραμένει μια πόλη χωρίς σχεδιασμό για θέσεις πάρκινγκ...



Από το Νίκο Αρτεμάκη


ΠΕΙΡΑΙΑΣ ... ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ...
(ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (4.310) ΝΟΜΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ).


- 1. Η πολιτικη του κυκλοφοριακου σχεδιασμου, πρεπει να δινει την ιδια σημασια στο αυτοκινητο ειτε αυτο κινειται, ειτε ειναι σταθμευμενο !
- 2. Η ευκολη λυση της αντιμετωπισης των κυκλοφοριακων απαιτησεων της επιβολης του ΤΡΑΜ- ΤΡΑΙΝΟΥ με την αποστερηση, απο το Διοικητικο, Εμπορικο και Κοινωνικο Κεντρο του Πειραια, μεγαλου αριθμου νομιμων θεσεων σταθμευσης οχηματων επι της οδου, ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ...
- 3. Οπως επισης, η ανυπαρξια πολιτικης για την σταθμευση, απο την Δημοτικη Αρχη Πειραια και η ελλειψη απο αυτην, ακομα και προθεσης για χωροθετηση ή εξευρεση αλλων μεμονωμενων ή ομαδικων χωρων, επιγειων, υπογειων και υπεργειων ...
- 4. Μια πολιτικη για την σταθμευση ειναι απαραιτητη για την Πολη και πρεπει να ειναι πληρης, για να ειναι αποτελεσματικη και να συγκρατει στα αποδεκτα επιπεδα την κυκλοφοριακη δυναμικη και την διευκολυνση κατοικων, επισκεπτων και επιχειρηματιων !!!
- 5. Η πολιτικη δημιουργιας χωρων σταθμευσης ειναι ενα "εργαλειο", για την αναπλαση και αναζωογονηση μιας περιοχης, στη ζητηση κατοικιας και αυξηση των εμπορικων δραστηριοτητων, απαραιτητο για το παρον και το μελλον του Πυρηνα της Πολης μας, που ειναι το Β' Διαμερισμα !!!
- 6. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ειναι ακομα και η αγνοηση ή αγνοια απο τους Θεσμικους, της υπαρχουσας Μελετης στο Δημο, απο το 2002, που εγινε για την αντιμετωπιση του προβληματος αυτου, χωρις τοτε να υπηρχε η απαιτηση διελευσης του Τραμ απο το κεντρο της πολης μας !!! Ο τιτλος της υπαρχουσης Μελετης ειναι :
" Οργανωσης Σταθμευσης Κεντρου Πειραια ", του Τεχνικου Γραφειου Κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, που προτεινονται στην περιοχη αυτη, το ελαχιστον 16 θεσεις Δημοσιων Σταθμων (garages), υπογειων, επιγειων και μιας υπεργειου, για την αντιμετωπιση αναγκων σταθμευσης ...
Επαναλαμβανω για να γινει γνωστο απ' ολους, "χωρις βεβαιως τοτε, να εχουν λαβει υποψη στην Μελετη αυτη, την υπαρξη και διελευση, με τις μεγαλες επιπτωσεις στους δρομους του Β' Διαμερισματος,του θηριου ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ!
- 7. ΤΕΛΟΣ ειναι αναγκη να καταλαβουμε ολοι μας και κυριως οι Θεσμικοι "Υπευθυνοι", αλλα και να απαιτησουμε οι κατοικουντες στον Πειραια οτι :
- Η σημερινη Μειωση των προσφερομενων θεσεων σταθμευσης των οχηματων κατα (4.310) θεσεις, σημαινει και Μειωση της εξυπηρετησης και υποστηριξης των δραστηριοτητων και των Λειτουργιων της Πολης μας, κυριως του "Κατοικειν" και "Εφοδιαζεσθαι" και αποβαινει εις βαρος της περιοχης, με απομειωση του πληθυσμου και του Εμπορικου κοσμου !!!