Latest News

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

"Ναυμαχία" Μαρινάκη - ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Πειραιά

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο λιμάνι με φόντο τις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Πειραιά...
Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εφοπλιστής πρώην Δημοτικό Σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της κοπής Βασιλόπιτας του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΜΜΕ που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης («Πειραιάς Νικητής») μέχρι και το 2017 όταν και παραιτήθηκε λόγο των εκκρεμοτήτων που είχε με τη Δικαιοσύνη, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Νίκο Μπελαβίλα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Μιλώντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να βλέπει την πατρίδα του να την ξεπουλάνε και να την έχουν δεσμεύσει για τα επόμενα 100 χρόνια. Αναφέρθηκε στο μονοπώλιο της Cosco στο λιμάνι με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Κυριακής, που, όπως είπε, ούτε στη χούντα δεν γίνονταν αυτά, αλλά και για το πρωτάθλημα που χάθηκε πέρυσι με ευθύνη του ίδιου του Ολυμπιακού.
«Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι; Ποιες ακριβώς είναι οι περγαμηνές και η παρακαταθήκη τους;» αναρωτήθηκε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός που με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής, επιτέθηκε στην κυβέρνηση καλώντας «να αντιληφθούμε πως αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει ούτε επί χούντας στην Ελλάδα».
Επιπλέον  σχολίασε «τις εικόνες με τα παιδάκια να υποφέρουν από τα δακρυγόνα» και τόνισε πως «αντί αυτοί που κυβερνούν να ζητήσουν ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό, κάθονται και τον κοροϊδεύουν...».

Απάντηση Μπελαβίλα στις δηλώσεις Μαρινάκη

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του δημάρχου στον Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ανεβάζοντας τους τόνους. Τον κατηγόρησε πως χρησιμοποιεί τη μόνη γλώσσα που ξέρει, δηλαδή χυδαίους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, ενώ τον αποκάλεσε «υπόδικο». 


Ειδικότερα, από το γραφείο Τύπου του Νίκου Μπελαβίλα, υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης «ξέφυγε». Μέσα στον πανικό του αναγκάστηκε να εξέλθει από το χρυσοποίκιλτο ασφαλές περιβάλλον του και να κάνει για πρώτη φορά πολιτική ομιλία! Διάλεξε ως χώρο το προσωπικό του φέουδο, την εκδήλωση (Τρίτη 22/1) του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Έτσι λοιπόν, εκτός άλλων ωραίων, ο υπόδικος αυτός εφοπλιστής επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ύβρεων διερωτώμενος: «Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι;». Λογικό. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα που γνωρίζει. Και τη βαθιά του άγνοια για την πόλη. Τόσο ο ίδιος όσο και ο επισκέπτης στον Πειραιά, δήμαρχος, δεν γνωρίζουν τη δράση μας τόσα χρόνια, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις ως «Λιμανιού της Αγωνίας» και των Πειραιωτών, που βρισκόμαστε σε κοινά μετερίζια από το 1999.

Για την πανεπιστημιακή ιδιότητα του Νίκου Μπελαβίλα και τις δεκάδες μελέτες του και παρεμβάσεις για τον Πειραιά, είναι επίσης λογικό να έχει άγνοια. Δεν περιμέναμε να έχει επιστημονικές γνώσεις, ούτε να τις αναζητά.

Άλλωστε, ο ουρανοκατέβατος ολιγάρχης, μόλις το 2014, ανακάλυψε την… πόλη και την αυτοδιοίκηση και αποφάσισε ότι θέλει να την κάνει «σπίτι του», όπως ομολογεί ή και χωράφι του, ακόμα καλύτερα, προσφέροντας λίγες ελεημοσύνες. Οι πραγματικοί ευεργέτες, και υπήρξαν πολλοί, δεν επεδίωξαν ποτέ να έχουν λόγο στη διοίκηση της πόλης ή να πάρουν κάτι απ’ αυτήν. Είναι φανερό ότι ο υβριστής ολιγάρχης και ο εκλεκτός του απερχόμενος δήμαρχος επιδιώκουν να υψώσουν στον Πειραιά σημαία ευκαιρίας, όπως αυτές που έχει στα καράβια του ο… πατριώτης κ. Μαρινάκης.

Όμως, οι Πειραιώτες, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν αυτόν τον κατήφορο. Η μάχη για να περάσει ξανά η πόλη στους Πειραιώτες άρχισε και θα είναι νικηφόρα".