Latest News

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Πειραιά: Οι υποψήφιοι και οι... επίδοξοι Δήμαρχοι - Το “καρφί”, η στήριξη - έκπληξη και το...ουδέν σχόλιο! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το προεκλογικό παιχνίδι άρχισε να φουντώνει στο παρασκήνιο εν όψει των επερχόμενων εκλογών στον...
 Δήμο Πειραιά.

Το δημαρχιακό αξίωμα στην πόλη πέραν των Γιάννη Μώραλη (ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ)Νικόλαου Βλαχάκου (ΝΔ) διεκδικούν οι Νίκος Μπελαβίλας (ΣΥΡΙΖΑ-Λιμάνι της Αγωνίας), η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), ο Γρηγόρης Δεμέστιχας (Ελληνική Αυγή), Θανάσης Διαβολάκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Κινήσεις φέρονται να έχουν κάνει και οι Βασίλης Μιχαλολιάκος, Δημήτρης Κατσικάρης (αποσύρθηκε και κατεβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμο του Γιάννη Σγουρού), Γιώργος Βαγιάκης, Πέτρος Μαυρέας, οι οποίοι όμως δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τις υποψηφιότητες τους για διάφορους λόγους ο καθένας, ώστε να σχηματιστεί πλήρως το “παζλ” των επίδοξων διεκδικητών για το Δήμο Πειραιά.

Το “καρφί” του Νίκου Βλαχάκου

Μια αιχμηρή ανάρτηση έκανε πριν λίγες ημέρες στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος υποστηρίζεται επίσημα από τη ΝΔ.
Συγκεκριμένα, ο γιατρός, αδελφός του ήρωα των Ιμίων, σχολίασε: «Δεν μας ενώνει ο Πειραιάς, κάποιους, μας χωρίζει…ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ»!
Το σχόλιο - «καρφί» ερμηνεύτηκε -και όχι άδικα- ότι στοχεύει κάποια πρόσωπα από την παράταξη “ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ” του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο λόγος που ο Νίκος Βλαχάκος προχώρησε σ' αυτή την ανάρτηση, είναι ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, έχει δεχτεί προσωπικές επιθέσεις από ανθρώπους της παράταξης ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, που -σύμφωνα με τον ίδιο- ξεπερνούν τα όρια της ηθικής, ενώ τα ίδια άτομα εξαπολύουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την οικογένειά του και για την επαγγελματική του πορεία.
Οι αναφορές αυτές έφτασαν στα όριά του τον Νίκο Βλαχάκο, οποπιος θεωρεί πλέον ότι η υπόθεση πάει «αλλού»… και κάποιοι επιλέγουν να παίξουν προεκλογικό «παιχνίδι» με άλλους όρους.

Η στήριξη - έκπληξη του Βασίλη Κορκίδη

Η ανάρτηση του Νίκου Βλαχάκου δέχθηκε «μπαράζ» από σχόλια στο facebook. Ένα είναι όμως αυτά που ξεχώρισε είναι του προέδρου του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, το όνομα του οποίου για λίγες μέρες «έπαιξε», πριν λίγο καιρό, για υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τη ΝΔ, με τον ίδιο όμως να επιλέγει να αποσυρθεί για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.
Ο Βασίλης Κορκίδης σχολίασε στην ανάρτηση Βλαχάκου το εξής: «Νίκο μου, επειδή τα έζησα για περίπου ένα μήνα, καταλαβαίνω την απογοήτευση σου. Εάν σημαίνει κάτι, σου λέω και εγώ να προχωρήσεις γιατί το αξίζεις!».

Ουδέν σχόλιο από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο...

Από την παράταξη “ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ” του πρώην Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου δεν θέλησαν να σχολιάσουν επί της ουσίας, την ανάρτηση του Νίκου Βλαχάκου, υποστηριζοντας πως «δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή στοιχεία». Η γενική θέση τους ήταν ότι «…αν ο Νίκος Βλαχάκος, διαθέτει στοιχεία για όλα αυτά που λέει, μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ετοιμάζονται ν' ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους στις 21/1 στο Κάβο Ντόρο στην Καστέλα.
Πάντως μέχρι τις εκλογές έχουμε πολλά να δούμε ακόμα στον Πειραιά...


 Από την εφημερίδα "Παρασκήνιο" στη σελίδα για τον Πειραιά "Στο λιμάνι..."  του Νίκου Κουφάκου