Latest News

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για τους υποψήφιους στον Δήμο Πειραιά: Το μπέρδεμα, ο φίλος και ο "αντίπαλος" του...Μαρινάκη!

Το 'ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" γράφει για τους υποψήφιους Δημάρχους στον Πειραιά...

Το μπέρδεμα της ΝΔ για το γαλάζιο εκλεκτό στο Δήμο Πειραιά

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση με την επιλογή του υποψηφίου στο Δήμο Πειραιά. Αν στήριζε τονπρώην Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο θα έβρισκε απέναντι το συγκρότημα Μαρινάκη. 
Αν στήριζε τον Μώραλη, θα τον κατηγορούσαν για αβάντα στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Αρχικώς πήγε να βρει μια λύση με τον Βασίλη Κροκίδη, ο οποίος αποχώρησε στο παραπέντε πριν ανακοινωθεί. Τελικά κατεβάζει τον ιατρό Νίκου Βλαχάκο, αδελφό του ήρωα που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.
Μονόδρομος για το ΚΙΝΑΛ ένας φίλος από τα παλιά

Τα πράγματα ήταν πιο απλά για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) Φώφη Γεννηματά, καθώς εδώ και χρόνια δεν έχει βγάλει βουλευτή στην περιοχή. Όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της, με όποιες δυνάμεις μπορεί να έχει, θα στηρίξει για Δήμαρχο Πειραιά τον Γιάννη Μώραλη, τον οποίο λένε πως γνωρίζει προσωπικά, καθώς είναι γιος παλαιού φίλου του πατέρα της. Μάλιστα, ο Δήμαρχος φέρεται να την είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές , οπότε ήταν μονόδρομος η επιλόγη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά.
Υποψήφιος από ΣΥΡΙΖΑ  για  "αντίπαλος¨ του.. Μαρινάκη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι είχε κι άλλες, ίσως καλύτερες επιλογές, για το Δήμο Πειραιά, όπως ήταν η περίπτωση ο Αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Γαβρίληςο οποίος αρνήθηκε την πρόταση για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Έτσι, το κυβερνών κόμμα κατέφυγε σ' έναν καθηγητή που μόνο φαβορί δεν θα τον έλεγες. 
Ο Νίκος Mπελαβίλας, ο οποίος προτάθηκε και για το Δήμο Αθηναίων, φαίνεται να είναι -συνειδητή ή όχι – επιλογή για ν' αναμετρηθεί περισσότερο με το σύστημα Μαρινάκη, παρά να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο...

# Από την εφημερίδα "Παρασκήνιο" και τη σελίδα για τον Πειραιά "Στο λιμάνι..."  του Νίκου Κουφάκου...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
 Δήμος Πειραιά: "Πασαρέλα" των 7 υποψήφιων Δημάρχων - REPORTAZ NET