Latest News

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019

Bella Ciao! "Ρουκέτες" κατά Μώραλη - Μαρινάκη

"Ρουκέτες" κατά του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εκτόξευσε από την καρδιά του άλλοτε βιομηχανικού Πειραιά, ο Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος...
έκανε την παρουσίαση του συνδυασμού, αποκαλύπτοντας και το όνομά του, που είναι «Πειραιάς Για Όλους».
Ξεχωρίζουν από τα βασικά σημεία στην ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, οι  "ρουκέτες" στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή Μώραλη, λέγοντας :
  • 16 χρόνια χαμένα για την πόλη. Είναι πάρα πολλά
  • Έτσι φτάσαμε στη σημερινή δημοτική αρχή. Επένδυσαν ως ευκαιρία σε μία κατεστραμμένη πόλη με τεράστιες δυνατότητες, για να αυξηθεί το πολιτικό και οικονομικό χαρτοφυλάκιο  τους.  Αυτό έκαναν οι ολιγάρχες στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Λεηλατούσαν κατεστραμμένα εργοστάσια, πετρελαιοπηγές, υποδομές, την ίδια τους την πατρίδα, μαζί και τις δημαρχίες και τα πόστα στα κοινοβούλια.
Αυτό αντέγραψε και έπραξε ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος ανεμίζει την ελληνική σημαία στα λόγια, αλλά στα πλοία του έχει σημαίες ευκαιρίας.
  • Η λύση για τον Πειραιά δε θα έρθει από ελεημοσύνη. Ούτε από ψεύτικα, φανταχτερά, ιλουστρασιόν προεκλογικά προγράμματα- σχέδια επί χάρτου και μεγάλα, ψεύτικα λόγια.
Κύριε Μώραλη, υποσχέθηκες «πρόγραμμα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα». Και δεν είδαμε τίποτα. 
Υποσχέθηκες να κατασκευαστεί σύγχρονο κολυμβητήριο στην πόλη. Και το ξαναϋπόσχεσαι. 
Υποσχέθηκες να γίνει ο Πειραιάς προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες. Και η πόλη παραμένει κέντρο διερχομένων… 
Για αυτά και πολλά άλλα, κύριε Μώραλη, δεν σε πιστεύει κανένας πια.

  • Οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη που διαφημίζει ο κ. Μώραλης ότι έγιναν επί των ημερών του είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τα δημοτικά τέλη για το 2019 θα είναι 1,91 € το τετραγωνικό μέτρο για κάθε σπίτι ενώ στην Αθήνα 1,55 € το τετραγωνικό μέτρο. Στη Κηφισιά και στη Νέα Ερυθραία τα σπίτια κάτω των 100 τετ. μέτρων θα πληρώσουν μόλις 1,25€ και τα μεγαλύτερα 1,37 € το τετρ. μέτρο!
  • Ο απερχόμενος δήμαρχος λειτούργησε και λειτουργεί ως εκπρόσωπος ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία.
  • Τολμήσατε να πείτε κ. Μώραλη προχθές, πως σώσατε τους πρόσφυγες που είχαν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση στο λιμάνι το 2015-2016;... Προς τιμήν του, ένας, μόνο ένας Δημοτικός σας Σύμβουλος, ο Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε στο λιμάνι οργανώνοντας τα συσσίτια ως ίσος προς ίσους με τους εκατοντάδες εθελοντές. Ουδείς άλλος. Και σε αυτόν, δώσατε εντολή εξόδου, τον Απρίλιο του '16 χωρίς να έχετε ετοιμάσει ούτε μία μόνιμη δομή υποδοχής.


Κατά τα λοιπά, ο  υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ 
παρουσίασε τους στόχους του για την πόλη ενώ αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα της πόλης.Τόνισε το γεγονός πως ο πλούτος που παράγει το λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται αλλού και δεν μένει στην πόλη. Έφερε ως παράδειγμα λιμάνια όπως  η Ερμούπολη, το Λαύριο και η Ελευσίνα που με σχέδιο αντιμετώπισαν την κρίση της αποβιομηχανοποίησης. Μίλησε για τις προτεραιότητες, τον Πειραιά που θα ζήσει μαζί με το λιμάνι και το λιμάνι μαζί με τον Πειραιά σε μια νέα εταιρική σχέση win-win αλλά και τον Πειραιά, ισότιμο μητροπολιτικό, παραγωγικό και ναυτιλιακό πόλο στο συζυγές Αθήνα –Πειραιά. «Ο διερχόμενος πλούτος να παραμείνει εδώ που παράγεται, ο  Πειραιάς να ανακτήσει τον διεθνή και μητροπολιτικό ρόλο που του αντιστοιχεί, ως η πόλη του δεύτερου λιμανιού της Μεσογείου» ανέφερε.
 
Κλείνοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας ανέφερε:
"Είμαι εδώ μπροστά σας για να δηλώσω την διάθεσή μου να συνεργαστώ με όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για να μην χαθεί και άλλη τετραετία. Να συνδιαμορφώσουμε και να συνδημιουργήσουμε μια ανθρώπινη πόλη. Να ξαναγυρίσει ο Πειραιάς στους κατοίκους του, να ενισχύσουμε την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη. Να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο…
Είμαστε ΕΜΕΙΣ ο Πειραιά, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ο Πειραιάς των πολλών, ο Πειραιάς των αποκάτω, ο Πειραιάς του λιμανιού, της εργασίας, της παραγωγής, του πολιτισμού, του αθλητισμού.
Για αυτό παλέψαμε μιά ζωή και θα συνεχίσουμε.
Μιά πόλη για ΟΛΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".