Latest News

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Από τον Κύρο Παληκάρη 

Η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν...
40 λεπτών!

Ο λόγος της καθυστέρησης που ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και το λεγόμενο ακαδημαϊκό 15λεπτο, ήταν προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν την απαρτία των 25 παρόντων δημοτικών συμβούλων.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης απουσίαζαν, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, σχεδόν το ένα τρίτο των δημοτικών συμβούλων από την παράταξη "Πειραιας Νικητής" του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη.  
Επίσης απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της μείζονος μειοψηψίας του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" που προφανώς την ίδια ώρα  προτίμησαν να πάνε στην εορταστική συγκέντρωση του Βασίλη Μιχαλολιάκου για ...ανταλλαγή ευχών! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Τελικά η πολυπόθητη απαρτία των "25 επιτεύχθηκε χάρη στην παρουσία των δημοτικών συμβούλων από τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας (Δημήτρης Γκερλές και Σταυρούλα Μελά από το Λιμάνι της Αγωνίας, Ελπίδα Παντελάκη και Ηλία Σαλπέα από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ και του  ανεξάρτητου Ηλία Κατσαφάδου, πρώην εκπρόσωπου της Χρυσής Αυγής).
Στη συνέχεια προσήλθαν κάποιοι σύμβουλοι, όπως η Μαρία Σταθάκη, αλλά είχαν αρχίσει ήδη να αποχωρούν άλλοι, με αποτέλεσμα να απομείνουν ελάχιστοι στην αίθουσα κατά τη ψήφιση των 51 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης...

@ Μιλάμε για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και να φανταστεί κανείς ότι υποτίθεται ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο...