Latest News

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ρόδος: Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη - Η αινιγματική δήλωση για τη δολοφονίας της φοιτήτριας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο που ...
συγκλονίζει την χώρα. 
Κλειδί για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, αποτελεί το οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές από δύο τουλάχιστον σημεία, από το δρομολόγιο θανάτου που ακολούθησε ο δράστης με τη φοιτήτρια. 
 Η εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για συλλήψεις είναι ένα βίντεο που έφθασε στα χέρια των αρχών χθες το βράδυ και το οποίο δείχνει καθαρά μέσα σε αυτοκίνητο τη φοιτήτρια και ένα ακόμη άτομο που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης.
Στα χέρια των αρχών αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη λίστα με τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του κινητού της φοιτήτριας τον τελευταίο μήνα, γεγονός που θεωρείται καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη.
Ωστόσο, συμφοιτητής της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε τηλεφωνικά σε εκπομπή, κάνοντας μια αινιγματική δήλωση. «Είχα πάρα πολύ καιρό να δω την κοπέλα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πριν δύο μέρες με προσέγγισε ένα παιδί στη λέσχη του πανεπιστημίου και με ρώτησε αν είχα δει την κοπέλα. Δεν την είχα δει και του είπα ότι μπορεί να έχει πάει κάποια εκδρομή, όπως υπέθεσα. Με ρώτησε και για μια άλλη κοπέλα, με την οποία έκανε πολύ παρέα. Δεν θέλω να πω το όνομα, γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Κατά διαβολική σύμπτωση η κοπέλα αυτή ήρθε μετά από λίγο στη λέσχη του πανεπιστημίου και μίλησαν. Μετά μας είπε ότι «θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην κοπέλα». Αυτό. Προφανώς εκείνη γνώριζε πριν από όλους μας τι είχε συμβεί στην κοπέλα…», είπε χαρακτηριστικά.
Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης 
Όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή, όταν δεν της απαντούσε το παιδί της στο τηλέφωνο κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί και αμέσως έσπευσε, μαζί με τον σύζυγό της, να δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του. «Τώρα ζω για να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου και να τους ρωτήσω γιατί το έκαναν αυτό», λέει χαρακτηριστικά.
«Θέλω να βρεθούν οι υπαίτιοι, να καταδικαστούν, να τους ρωτήσω τελικά γιατί το κάνανε. Ήταν μόλις 21 χρόνων. Δεν ήταν κανένα κορίτσι “περπατημένο” όπως λένε. Είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, φιλότιμο, έχουμε ηθικές αξίες», είπε.
«Ήθελε να μάθει Αραβικά. Ήταν πολύ χαρούμενη με την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών και ήθελε να δώσει στο Διπλωματικό Σώμα. Εγώ χαιρόμουν και την παρότρυνα να συνεχίσει τις σπουδές της», είπε η μητέρα της και πρόσθεσε: 
«Όλα αυτά τα όνειρα γκρεμίστηκαν σε μια βραδιά. Ό,τι έγινε έγινε μέσα σε μια νύχτα και κάποιος βρήκε το πτώμα Τετάρτη πρωί. Βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά στα βράχια. Θέλω να ρωτήσω τους υπαίτιους γιατί το έκαναν, με τι ψυχή και καρδιά το έριξαν. Θέλω να τους ρωτήσω είναι άνθρωποι; Έχουν ανθρώπινα αισθήματα; Τι τους έκανε; Το παιδί κατέβηκε στη Ρόδο με κλάματα στα 18 του και κατέβηκε ο πατέρας του να το στηρίξει στην αρχή. (...) Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με έζωσαν τα φίδια και πήραμε να δηλώσουμε την εξαφάνιση. (...) Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην Αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», είπε συγκλονισμένη η μητέρα της.
«Είμαι "πεθαμένη" και θυμωμένη. Έχω οργή και θυμό. Θέλω μια απάντηση για να γαληνέψει η ψυχή του παιδιού μου. Τώρα ζω για να βρεθούν τα κτήνη. Τι τους έκανε το παιδί μου;» ανέφερε μεταξύ άλλων. 
Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρίσκεται από χθες στο νησί της Ρόδου,  μίλησε για όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μη μπορώντας να κρύψει τη θλίψη του.
«Δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε τις αναμνήσεις από το κοριτσάκι μας. Τα αποτσίγαρά της, ένα μισοφαγωμένο μήλο, λίγες τρίχες στο μαξιλάρι. Η ψυχή φεύγει, μετά το σώμα, μένουν οι αναμνήσεις…» όπως είπε.
Την ίδια στιγμή, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρέθηκε δολοφονημένη σε βράχια στη Ρόδο.