Latest News

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

"Ναυμαχία" Τσίπρα - Μαρινάκη για τα fake news - Αντεπίθεση Μαξίμου μετά τη διπλή διάψευση των «Νέων»

Απευθείας επίθεση κατά του δημοσιογραφικού οργανισμού Μαρινάκη και πιο συγκεκριμένα κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς...
δύο εκ των πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων της διαψεύστηκαν κατηγορηματικά, το ένα από το Πατριαρχείο και το δεύτερο από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς.
Η εφημερίδα σε  δημοσίευμα της Δευτέρας υποστήριζε πως δεν θα περικοπούν παρά μόνο οι χαμηλές συντάξεις και πως δεν διασώζονται οι υφιστάμενες υψηλές συντάξεις λόγω άρνησης του Βερολίνου και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σόλτς.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κυρίαρχη είναι η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%, είπε πως «αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος».
Το δεύτερο δημοσίευμα αφορά διαλόγους σε έντονο ύφος μεταξύ του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Πόλη, προκειμένου να ενημερωθεί ο Οικουμενικός Θρόνος για το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα- Ιερώνυμου.
«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου.
Το Μαξίμου πέρασε στην «αντεπίθεση». «Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη» τονίζει το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, που χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό τους για τις συντάξεις «αποκύημα φαντασίας». Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από τα Νέα σε Fake Νέα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Χαρακτηριστικό είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή»