Latest News

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η απάντηση στο τελευταίο "fake news" του Δήμου Πειραιά - Το Reportaz Net και οι συμβασιούχοι επικοινωνιολόγοι

Θυμηδία προκαλούν στους δημότες του Πειραιά οι νεόκοποι επικοινωνιολόγοι του Γραφείου Τύπου, καθώς φαίνεται πως έχουν περάσει σε επίπεδο...
γραφικότητας, διαδίδοντας ψευδολογίες προκειμένου να παραπλανήσουν τον πειραϊκό λαό.


Το τελευταίο "fake news" ήταν ένα Δελτίο Τύπου με τον τίτλο "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ", κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο Reportaz Net
Αν και κάποιος θα μπορούσε να το θεωρούσε δωρεάν διαφήμιση, την οποία δεν έχουμε ανάγκη χάρη στους χιλιάδες καθημερινούς πειραιώτες αναγνώστες, ωστόσο κάνουν λόγο για τον "άγνωστο ιδιοκτήτη, του ανώνυμου site" και εμφανίζονται ηθελημένα να δηλώνουν άγνοια.
Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Γραφείο Τύπου θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά ότι στο Reportaz Net γράφουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Χωρίς αφεντικά, προστάτες, εργοδότες κι άλλα συμφέροντα ασκείται κριτική με τον ίδιο αντικειμενικό τρόπο προς τις Δημοτικές Αρχές του Πειραιά (Φασούλα, Μιχαλολιάκου, Μώραλη), με μοναδικό γνώμονα ν' αποτελεί μια ανεξάρτητη φωνή για τα προβλήματα και τις ανάγκες του πειραϊκού λαού. 

Ο γνωστός -άγνωστος...
Το site δημιουργήθηκε πριν από εννέα χρόνια από τον γνωστό πειραϊκό - ναυτιλιακό συντάκτη και επί 25ετίας μέλος της ΕΣΗΕΑ Νίκο Κουφάκο, ο οποίος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον "Ελεύθερο Τύπο", καθώς και σ' άλλα έντυπα, καλύπτοντας θέματα του Δήμου  Πειραιά και της ναυτιλίας. 
Μέχρι σήμερα και τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της συντακτικής ομάδας στην εβδομαδιαία πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα "Παρασκήνιο", όπου διατηρεί δική του επώνυμη στήλη "Στο λιμάνι", με επίκεντρο θέματα από τον Δήμο Πειραιά. 
Στο Reportaz Net γράφουν και στέλνουν άρθρα κι άλλοι έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που συνεργάζονται και με άλλα ΜΜΕ.

Οι ξενόφερτοι επικοινωνιολόγοι...
Ακόμα κι αν οι ξενόφερτοι επικοινωνιολόγοι του Γραφείο Τύπου δεν είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ωστόσο θα έπρεπε να φροντίσουν να ξέρουν στοιχειωδώς να κάνουν τη δουλειά τους, εκτός κι αν τους πληρώνουν τζάμπα εδώ και τέσσερα χρόνια στο Δήμο Πειραιά.
Αντιθέτως, διαδίδουν ψεύτικα Δελτία Τύπου και παραπλανούν την κοινή γνώμη, ενώ κάνουν μαθήματα δεοντολογίας και Ελευθερίας του Τύπου, λες και έχει σχέση το δημοσιογραφικό λειτούργημα με την έμμισθη επικοινωνιακή προβολή ενός πολιτικού προσώπου που ασκεί εξουσία... 

Η απάντηση από τη συντακτική ομάδα του Reportaz Net