Latest News

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Βεάκειο: Το θέατρο του Πειραιά χάνει τη λάμψη του - Θυμίζει αναψυκτήριο της δεκαετίας του '80!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Χάνει χρόνο με τον χρόνο τη λάμψη του το θέατρο - κόσμημα του Πειραιά, καθώς ολοένα και περισσότερο τείνει να μετατραπεί σε αναψυκτήριο της δεκαετίας...
του '80!

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη συνεχίζει, όπως οι προγούμενες, τηντακτική να παραχωρεί κάθε καλοκαίρι το μοναδικής ομορφιάς θέατρο σε ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής για εκδηλώσεις και συναυλίες, χωρίς να μπορεί να δώσει ένα δικό της πολιτιστικό στίγμα στην πόλη..

Η παρακμή του θεάτρου έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά εμφανίστηκε πιο έντονα από πέρσι, όταν ξεκίνησε το "Φεστιβάλ στη Θάλασσα" από τον γειτονικό Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.  Οι δωρεάν συναυλίες στα "Λιπάσματα" μείωσαν την προσέλευση στο Βεάκειο. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά προτιμούσαν να πάνε να δουν δωρεάν μια συναυλία παρά να πληρώσουν εισιτήριο. Μάλιστα, κάποιες συναυλίες ήταν με τους ίδιους καλλιτέχνες.

Το φετινό πρόγραμμα στο Βεάκειο προσπάθησε να διαφοροποιηθεί κάπως με θεατρικές παραστάσεις μιούζικαλ, έχοντας όμως πανάκριβο εισιτήριο 25 ευρώ το άτομο, ενώ επέλεξε συναυλίες, κυρίως με καλλιτέχνες έχουν κάνει τον κύκλο τους στα μπουζούκια, όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης και η Άντζελα Δημητρίου, η οποία γιόρτασε τα 40 της χρόνια στο λαϊκό τραγούδι.
Κάτι ανάλογο, δηλαδή, που έκαναν και τα αναψυκτήρια που λειτουργούσαν στη δεκαετία του '80, όταν τα καλοκαίρια έφερναν τραγουδιστές στη δύση της καριέρας τους!

@ Με λίγα λόγια, ο Δήμος Πειραιά και ο ΟΠΑΝ χρειάζεται να κάνουν κάτι διαφορετικό πριν είναι αργά για το Βεάκειο και πρώτα απ' όλα να ξεφύγουν από την εύκολη λύση να παραχωρούν απλά το χώρο σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς κανένα όφελος για τους Δημότες που πλέον έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν εκδηλώσεις σε γειτονικούς Δήμους...