Latest News

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Δήμος Πειραιά: Τα λάθη που βγάζουν μάτια στο νέο site (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Από περιέργεια μπήκαμε να δούμε το νέο site που απέκτησε ο Δήμος Πειραιά μετά από...
τουλάχιστον δέκα χρόνια!

Με μια πρώτη ματιά βλέπει κανείς ότι η νέα ιστοσελίδα χωρίζει τους υποψήφιους αναγνώστες της σε δύο κατηγορίες : " Είμαι Δημότης"  & "Είμαι Επισκέπτης".
(Αν τώρα είσαι κάτι άλλο, όπως ας πούμε "κάτοικος" ή  "ετεροδημότης", τότε μάλλον έπαιξες κι έχασες).

Η πρώτη κατηγορία  "Είμαι Δημότης" έχει εμφάνιση που θυμίζει κάπως ειδησιογραφικό site, χωρίς φυσικά να πρόκειται για κάτι τέτοιο, καθώς εδώ μιλάμε για ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά. Περιλαμβάνει κυρίως τα Δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις των υπηρεσιών του Δήμου, που ανανεώνονται με κάποια καθυστέρηση με την πιο πρόσφατη ανάρτηση να αφορά ένα θέμα πριν από τρεις τέσσερις ημέρες. ( Ίσως θα μπορούσαν να είχαν ανέβει κάτι σχετικό με την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας, αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκε κανείς από τον 7ο όροφο του Δημαρχείου). 

Το υλικό φαίνεται να έχει μεταφερθεί αυτούσιο από την παλαιά ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί κάπου στη μέση της θητείας του Παναγιώτη Φασούλα και παρέμεινε ίδια στα 3,5 χρόνια δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου και στα σχεδόν 4  χρόνια δημαρχίας Γιάννης Μώραλη. 

Τα λάθη που βγάζουν μάτια...

Έτσι δεν μπόρεσαν ν' αποφύγουν κάποια λάθη που βγάζουν μάτια και εκθέτουν τη Δημοτική Αρχή Μώραλη.



Ενδεικτικό της προχειρότητας είναι πως δεν μπορεί να συνεχίζεις να προβάλλεις μπάνελ με φωτογραφία που αφορά στο φάκελο με τη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, όταν χάθηκε εδώ και πάνω από δύο χρόνια μετά την υποψηφιότητα φιάσκο ...
Επίσης δεν μπορεί να συνεχίζεις να προβάλλεις μπάνελ με φωτογραφία για τα δύο χρόνια της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, όταν πλέον έχουμε φθάσεις στα τέσσερα χρόνια θητείας, εκτός φυσικά εάν δεν έχεις τίποτα άλλο να παρουσιάσεις ως έργο κατά την τελευταία διετία στο Δήμο Πειραιά.

Η δεύτερη κατηγορία "Είμαι Επισκέπτης" επικεντρώνεται στην τουριστική προβολή του Πειραιά, καθώς όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Κάτι που υποτίθεται πως έκανε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και το destinationpiraeus, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 3,5 χρόνια, αλλά συνεχίζει να έχει μηδενική επισκεψιμότητα. 
Τώρα το πολυδιαφημισμένο αυτό "εργαλείο" ακυρώνεται τελείως και φαίνεται να μην έχει λόγο ύπαρξης, καθώς ενσωματώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο νέο site του Δήμου Πειραιά ...

Όσον αφορά στη δυνατότητα οι πολίτες να προχωρούν σε ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές αυτό καλύτερα να το κρίνουμε αργότερα στην πράξη, καθώς ξεκίνησε μόλις χθες πιλοτικά και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το Σεπτέμβριο. Προφανώς, δεν αρκεί να υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά και υποστήριξη από τις υπηρεσίες. 

Πάντως, η νέα ιστοσελίδα είναι τόσο "χρηστική και φιλική", που κρατά παρά μόλις λίγα δευτερόλεπτα το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος μάλλον δύσκολα να βγει ξανά ένα λόγο για να επισκεφθεί το site...

@ Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα είχε να μάθει κανείς πόσο κόστισε το εγχείρημα στο πλαίσιο της διαφάνειας στο Δήμο Πειραιά, αλλά εδώ απλώς κάναμε ένα κλικ στη νέα ιστοσελίδα ...