Latest News

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Χαρίζουν περιουσία του Δήμου Πειραιά στην Cosco! - Ερωτηματικά για τη σιωπή με το "Παλατάκι" (ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)



Γράφει ειδικός συνεργάτης στο reportaznet.gr 

Χαρίζεται ακίνητη περιουσία του Δήμου Πειραιά στο “Παλατάκι” στους Κινέζους...
της Cosco!

Την αποκάλυψη – βόμβα έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» Αναστάσιος Κάρλες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι όσοι ψηφίσουν το θέμα κινδυνεύουν να πάνε στη Δικαιοσύνη γιατί απεμπολούνται περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
Ειδικότερα, στη χερσαία ζώνη στο λιμάνι του Πειραιά που την εκμεταλλεύεται ο ΟΛΠ υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δήμο Πειραιά και συγκεκριμένα εκτάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, πράγμα που δεν ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του κατά την συζήτηση του Master Plan του ΟΛΠ, δηλαδή (COSCO) στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  
 Το reportaznet.gr μετά από έρευνα με τη συλλογή των επίσημων εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσε ότι πράγματι υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δήμο Πειραιά αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ο Δήμος Πειραιά πληρώνει ΕΝΦΙΑ είναι γραμμένα στο Υποθηκοφυλάκειο, αναφέρονται στις καταστάσεις της Δημοτικής Περιουσίας και πληρώνονται φόροι από το ταμείο του Δήμου κάθε χρόνο.

Εύλογα ερωτηματικά...
Τι είναι αυτό που έκανε τον Δήμαρχο του Πειραιά να το αποκρύψει από την εισήγησή του, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, τι σχέσεις μπορεί να έχει εκτός του ότι συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο με παχυλή αποζημίωση που ετησίως ξεπερνάει κατά πολύ τις ετήσιες αποδοχές σαν Δήμαρχος.
Είναι πρωτοφανές να ψηφίζουν κάτι που θα στερήσει από το Δήμο περιουσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όταν το σωστό θα ήταν να ψηφίσουν να ασκηθούν ένδικα μέσα ώστε να αποδοθεί η περιουσία στο Δήμο είτε αυτούσια είτε σε χρήμα.
Τι συμβαίνει και δεν αντέδρασε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης που στην ουσία χαρίζει περιουσία του Δήμου στους Κινέζους...
Το reportaznet.gr έχει στη διάθεση του αποκλειστικά στοιχεία - ντοκουμέντα
για τη δημοτική περιουσία του Δήμου Πειραιά στο Λιμάνι που θα δημοσιευτούν σταδιακά σε... δόσεις!

Έγγραφο - ντοκουμέντο
Για του λόγου το αληθές, αποκαλύπτουμε ενδεικτικά για αρχή την σελίδα 6 της απόρρητης έκθεσης
των υπηρεσιών στον Δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος έως τώρα χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα...


@ Κι έπεται συνέχεια...