Latest News

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

#imeresthalassas: Έτσι θα περάσουν σε άλλο...επίπεδο!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Κάτω στον Πειραιά φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν  ν' υποβαθμίσουν τις "Ημέρες Θάλασσας", που...

διοργανώθηκαν φέτος για τέταρτη φορά και  εξ αρχής βαφτίστηκαν αυθαίρετα ως θεσμός για την πόλη! 
Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν και η επόμενη προεκλογική χρονιά ίσως να είναι η τελευταία για τις "Ημέρες Θάλασσας", καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει κατά πόσον θα συνεχιστούν μετά την αποχώρηση της σημερινής  Δημοτικής Αρχής Πειραιά.

Πως οι "Ημέρες Θάλασσας" μπορούν όχι μόνο να συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά να περάσουν και σε... άλλο επίπεδο;

Κατ΄ αρχήν, χρειάζεται άμεσα να φέρουν προς ψήφιση θέμα για τις "Ημέρες Θάλασσας 2019" στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Στην εισήγηση να προτείνεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής χρονιάς όλες - μα όλες- οι εκδηλώσεις στο Δήμο Πειραιά θα εντάσσονται στις "Ημέρες Θάλασσας"! (Έτσι κι αλλιώς όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα, θα μπορούσαν να γίνονται οποιαδήποτε μέρα του χρόνου πέρα από τις Ημέρες Θάλασσας)

Στην εισήγηση να προτείνεται η υποχρεωτική συμμετοχή στις εκδηλώσεις όλων των φορέων της πόλης και γιατί όχι όλων των δημοτών, ώστε όποιος δεν δείχνει πρόθυμος να πάρει μέρος στη γιορτή να προβλέπεται η διαγραφή από τους δημοτικούς καταλόγους και άμεση απομάκρυνσή του από την πόλη και τη χώρα ή και ακόμα από...τον πλανήτη!

Είναι λίγες #imeresthalassas...

Οι 10 μέρες είναι λίγες, ενώ εδώ μιλάμε για 365 ημέρες. Οι 92 εκδηλώσεις είναι λίγες, εδώ μιλάμε για εκατοντάδες εκδηλώσεις. Οι 70.000 επισκέπτες είναι λίγοι, εδώ μιλάμε και εκατομμύρια επισκέπτες γιατί  μαζί με τους δημότες θα υπολογίσουμε και όσους τουρίστες περνούν ετησίως από το λιμάνι του Πειραιά! 
(Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει με τα πλοία στον Πειραιά θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον τρεις εκδηλώσεις άντε δύο και μια δώρο σαν τις πίτσες...)

Στην εισήγηση θα ήταν παράλειψη να μην προτείνεται και μια ρύθμιση για τα sites (ανεξαρτήτου χρώματος με εξαίρεση τα άχρωμα και αδιάφορα που δεν τα διαβάζουν ούτε οι ίδιοι και ασχολούνται με όσα γράφονται αλλού), καθώς μπορεί να δημιουργηθεί μια αρμόδια επιτροπή από το Δήμο για ποια κείμενα - ανακοινώσεις - απόψεις - σχόλια  μπορούν να δημοσιεύουν και ποια όχι σχετικά με τις "Ημέρες Θάλασσας"! (Είναι δυνατόν να μπορεί να λέει ο καθένας την άποψη του, ιδίως εάν δεν συμφωνεί με εκείνη της Δημοτικής Αρχής Πειραιά;)

@ Σοβαρά τώρα, τους δίνετε τίποτα για ν' απαντούν σε όσα δημοσιεύονται στο Reportaz Net ή τσάμπα κάνουμε πλάκα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ