Latest News

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

#imeresthalassas: Ένας απολογισμός για τις... "Ημέρες Αέρα"!


Αν και κοντεύουν δέκα μέρες από την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων φαίνεται πως συνεχίζεται η συζήτηση  για τις " Ημέρες Θάλασσας" του...

Δήμου Πειραιά.

Η Κίνηση Πολιτών "Ο Δικός Μας Πειραιάς" απέστειλε μέσω e -mail τη δική της διαφορετική και αιρετική άποψη, η οποία είναι η εξής:.










ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΑ»


"Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές  τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2020» θα γίνουν και πάλι στα Σπάτα.
Θα έχει περάσει δηλαδή η πενταετία του κ. Γ. Μώραλη και μια από τις ψεύτικες εξαγγελίες του  έχει μείνει στα χαρτιά.
Πάνε λοιπόν τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», όπως πάνε και οι 30.000 θέσεις εργασίας, όπως πάνε όλα τα ψέματα που μας αράδιασε ο νέος Πινόκιο της πολιτικής.
Δεν πρέπει να υπάρχει στεναχώρια. Μπορεί να χάσαμε τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», αλλά κερδίσαμε τις Ημέρες Θάλασσας. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που είχε καθιερώσει η επίτροπος στην Ε.Ε.  κυρία Μαρία Δαμανάκη με την συνεργασία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Φυσικά, οι εφοπλιστές  όταν είδαν τον Ανωμερίτη και τον Δήμο να «σχεδιάζουν» τις εκδηλώσεις την κοπάνησαν διότι δεν είναι κορόιδα.
Έτσι, με την συνδρομή κάποιων εταιρειών ο εντεταλμένος για όλες τις δουλειές γνωστός δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, έστησε μια περίεργη μηχανή με ένα δαιδαλώδες σύστημα πολλαπλών εκδηλώσεων οι οποίες φυσικά πληρώνονται αλλά δεν τις παρακολουθεί κανένας.
Σκεφθείτε ότι εφέτος στα εγκαίνια των εκδηλώσεων στην μαρίνα Ζέας οι καλεσμένοι ήταν λιγότεροι από την 20μελή φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, τα δε πλούσια εδέσματα δεν κατέστη δυνατόν να καταναλωθούν.
Με λίγα λόγια οι ημέρες θάλασσας ουδεμία σχέση έχουν με την θάλασσα και την επίσημη Ελληνική Ναυτιλία.  Κάποιες δήθεν ημερίδες με 4-5 ομιλητές και με διπλάσιους ακροατές για να δικαιολογήσουν τις εισπράξεις.
Όλη η φασαρία γίνεται για τα μαγαζιά της Τρούμπας τα οποία έχει θέση υπό την αιγίδα του ο Δήμος Πειραιά, παρά τις πιστολιές που ακούγονται όλο και πιο συχνά. Μάλιστα στο επίσημο πρόγραμμα του Δήμου για τις Ημέρες Θάλασσας  αναφέρεται και στο πάρτι σε συγκεκριμένο μπαρ με είσοδο 10 €. Αν είναι δυνατόν!
Εκεί είναι το ψητό! Και πολύ θα θέλαμε να μάθουμε από τον Δήμο της πόλης μας πόσες Πειραιώτικες επιχειρήσεις και εταιρείες μετείχαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ποιοι ήταν η χορηγοί και πόσα πλήρωσαν και ποιοί πληρώθηκαν από τα χρήματα αυτά.
Οι καλλιτέχνες; Οι μουσικοί; Οι DJ; Οι διοργανωτές; Οι μάνατζερ; Οι φωτιστές; Οι σεκιουριτάδες; Οι διαφημιστές; Τα τυπογραφεία; Οι παρατρεχάμενοι;
Είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί  έκοψαν αποδείξεις, οι οποίες κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Πρέπει να τις δούμε και στον ιστότοπο της διαύγειας. Περιμένουμε απάντηση από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών –κυρία Χαρβαλάκου-Γλύκα, δικηγόρο, για τα συνολικά ποσά και τα συγκεκριμένα τιμολόγια.
Έτσι οι εκδηλώσεις – αέρας, άρτος και θεάματα που προετοίμασαν ο Μώραλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόκκαλης και Ειρήνη Νταϊφά, πέρασαν και τελείωσαν άδοξα, παρά τις χωρίς ντροπή ψεύτικες ανακοινώσεις των για συμμετοχή χιλιάδων πειραιωτών.

Οι Πειραιώτες που αντιλαμβάνονται πλέον καθημερινά τι συμβαίνει πλέον στην βρώμικη…πόλη τους περιφρόνησαν αυτές τις προσπάθειες  ψηφοθηρίας και πρωτοφανούς αδίστακτης και άθλιας συναλλαγής".

@ Δυστυχώς, ο Δήμος Πειραιά έχει επιλέξει τουλάχιστον έως τώρα να μη δίνει απαντήσεις σε διαφορετικές απόψεις (ή ν' απαντά επιλεκτικά και εκ του ασφαλούς μέσω ανώνυμων διαρροών σε φιλικά site που δεν μπορεί να λάβει υπόψη κανείς σοβαρός άνθρωπος), ώστε να υπάρχει ένας γόνιμος και ενδιαφέρον διάλογος για θέματα που αφορούν τους δημότες της πόλης...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

#imeresthalassas: Τι λένε τα νούμερα για τις εκδηλώσεις - REPORTAZ NET