Latest News

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

#imeresthalassas: Τι λένε τα νούμερα για τις εκδηλώσεις

Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν και θα περίμενε κανείς ότι ένας πρώτος απολογισμός για τις "Ημέρες Θάλασσας" θα αφορούσε κυρίως το κόστος των εκδηλώσεων, που...


ουδείς γνωρίζει, ωστόσο η Δημοτική Αρχή Μώραλη θεώρησε ότι ενδιέφερε περισσότερο τους δημότες πόσοι μπορεί να ήταν οι θεατές και οι επισκέπτες.

 Έτσι υπολόγισε  αυθαίρετα και έδωσε στη δημοσιότητα κάποια νούμερα, καθώς δεν υπήρχε επίσημη καταμέτρηση από εισιτήρια στις ξεναγήσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες και ημερίδες, εκδηλώσεις για παιδιά, πάρτι, αθλητικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πειραιά, από την 1η  έως τις 10 Ιουνίου  2018,  πραγματοποιήθηκαν στην πόλη συνολικά 92 εκδηλώσεις από 73 φορείς - δημόσιους και ιδιωτικούς - όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, καταστήματα. Μάλιστα, υποστηρίζεται χωρίς να μπορεί να καταλάβει κανείς πως μπόρεσαν και τους μέτρησαν ότι οι «Ημέρες Θάλασσας 2018» προσέλκυσαν περισσότερα από 70.000 άτομα, δημότες και επισκέπτες του Πειραιά που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. (Προφανώς, το νούμερο αυτό δεν μπορεί να αφορά μοναδικούς θεατές, καθώς υπήρχαν άτομα που περιφέρονταν από εκδήλωση σε εκδήλωση).
Μάλιστα, διατείνονται, πως όλες οι εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας 2018» είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό!
Ενδεικτικά σημειώνουν πως μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», την οποία επισκέφθηκαν 4.270 άτομα, καθώς και στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», στο οποίο ξεναγήθηκαν 1.500 άτομα.
Επίσης υπολογίζεται αυθαίρετα ότι στο πάρτι στα στενά της Τρούμπας στο οποίο συμμετείχαν νυχτερινά καταστήματα της περιοχής, βρέθηκαν 7.000 άτομα!

@Νομίζουμε ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να μάθαιναν οι δημότες πόσο κόστισαν οι εκδηλώσεις (συνολικά και η κάθε μια ξεχωριστά) στο πλαίσιο της διαφάνειας στο Δήμο Πειραιά παρά να δίνονται αυθαίρετα νούμερα για την προσέλευση του κόσμου, αν και θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι έγινε ένα βήμα καθώς την πρώτη χρονιά ο απολογισμός των "Ημερών Θάλασσας" αφορούσε τον αριθμό των δημοσιευμάτων για τις εκδηλώσεις...