Latest News

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Η γιορτή των παιδιών στα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους, η εκδήλωση για τα παιδιά των 13 Ειδικών Σχολείων της ...
Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στον Πολυχώρο "Μάνος Λοϊζος" (Μηχανική Καλλιέργεια).
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη συμμετείχαν περισσότεροι από 650 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχία της γιορτής. Όλοι μαζί απόλαυσαν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια με εμψυχωτές, κεράσματα και αναμνηστικά δώρα.


Η αίσθηση και η εικόνα που αποκόμισαν όσοι ήταν εκεί και είδαν τα παιδιά να χαίρονται, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με τους εμψυχωτές, τους εθελοντές και όλους τους άλλους συντελεστές, είναι για όλους μας πηγή ευαισθητοποίησης πάνω στα πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες.   

Η εκδήλωση, που πλέον έχει τα χαρακτηριστικά θεσμού, ήταν μια πρόταση που την μοιραστήκαμε με την εκπαιδευτική κοινότητα, απ’ τον πρώτο χρόνο ανάληψης της Περιφερειακής Διοίκησης  και ήρθε να προστεθεί στην καθημερινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την εκπαίδευση, την ομαλή κοινωνική ένταξη και την  κοινωνικοποίηση των παιδιών των ειδικών σχολείων.

Σήμερα, με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή αποφέρει θετικά αποτελέσματα, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία αλλά και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Η Περιφέρεια Αττικής, κατανοώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών έχει εστιάσει στην επίλυση σειράς προβλημάτων που τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρούσαν και δυσκόλευαν την καθημερινή ζωή και εκπαίδευση των  παιδιών αυτών. Ειδικότερα, έχει εξασφαλίσει την καθημερινή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, απ' την πρώτη μέρα του σχολείου, στηρίζει δομές σύντομης φιλοξενίας (διημέρευσης) και παράλληλα προσπαθεί να παρεμβαίνει και να επιλύει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ευχαρίστησε όλους όσους με τη συμμετοχή και την προσφορά τους στηρίζουν τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και δεσμεύτηκε η Περιφέρεια να συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των παιδιών αυτών, αποδεικνύοντας όχι απλά την ευαισθησία της αλλά την σταθερή προσήλωσή της στο κοινωνικό κράτος, στο κράτος πρόνοιας και στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης των Ειδικών Σχολείων.