Latest News

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

"Ναυμαχία" στον Πειραιά με την απεργία στην Cosco: "Ανακωχή" προτείνει το Ε.Β.Ε.Π. - Ψήφισμα της ΠΕΝΕΝ

"Πόλεμος" ανακοινώσεων ξέσπασε με αφορμή την απεργία των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά που συνεχίζεται για...
τρίτη μέρα.

Ανακωχή προτείνει το Ε.Β.Ε.Π. μεταξύ Ο.Λ.Π. και λιμενεργατών, ενόψει των «Ποσειδωνίων»!



Με αφορμή το τρίτο συνεχόμενο 24ωρο απεργίας των λιμενεργατών στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:


«…Ο επιχειρηματικός κόσμος κάνει έκκληση προς το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και την Ένωση Λιμενεργατών Ο.Λ.Π. να αναστείλουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, η οποία πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου μάλιστα ξεκινά η διεθνής ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2018», η οποία προβάλλει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και θέτει το λιμάνι του Πειραιά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι, ήδη, παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευμάτων και, κατ’ επέκταση, στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.
Ως εκ τούτου, ζητάμε να εξευρεθεί άμεσα μία συμβιβαστική λύση, ακόμα και με μία εβδομάδα ανακωχής, λόγω των «Ποσειδωνίων». Το ζητούμενο, προς όφελος όλων, είναι η εξασφάλιση, το συντομότερο δυνατό, συνθηκών εργασιακής ειρήνης και ευημερίας …».

Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ στον αγώνα των απεργών στην COSCO

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή, μετάταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η Διοίκηση της κινέζικης COSCO και οι εργολάβοι κινητοποιήθηκαν όχι για να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά για να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με σκοπό το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας.
Ταυτόχρονα η Διοίκηση της COSCO προσέφυγε στα δικαστήρια τόσο για την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες 2-3 αλλά και για την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι που καλύπτονται εργασιακά – συνδικαλιστικά από την Ένωση μονίμων και δοκίμων Λιμενεργατών στον ΟΛΠ.
Σημειώνουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις που βγήκαν ήταν καρμπόν για τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που δείχνει ότι η λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποτελεί έναν επιπλέον μηχανισμό του αστικού κράτους για την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων…..   
Όλα τα τελευταία χρόνια που ο κινέζικος κολοσσός με την συγκατάθεση και την συμφωνία Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ πήρε τις προβλήτες  2 και 3 αλλά και πρόσφατα με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι οποίοι ξεπούλησαν και παρέδωσαν όλο το λιμάνι του Πειραιά στα χέρια της COSCO, η τελευταία ακολουθεί πρακτικές, στο σύνολο των εργασιακών προβλημάτων των εργαζομένων σε όλη την έκταση του ΟΛΠ, ανοιχτής αμφισβήτησης, ακύρωσης και υπονόμευσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
Το γεγονός αυτό έρχεται να αποδείξει ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του εργατικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την άθλια και τριτοκοσμική κατάσταση στην COSCO είναι βαθύτατα υποκριτική διότι επί 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας συγκαλύπτουν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η κινεζική πολυεθνική COSCO στο λιμάνι του Πειραιά!!!
Οι εργαζόμενοι με όπλο την απεργία αλλά και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων πρέπει να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, να τσακίσουν το εργασιακό γκέτο της COSCO, να επιβάλουν με την πάλη τους την λύση στα σοβαρότατα και οξυμένα προβλήματά τους.

  
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ