Latest News

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

"Ποσειδώνια": Προεκλογική φιέστα Τσίπρα στα εγκαίνια

Σε προεκλογική φιέστα μετέτρεψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα εγκαίνια της ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια" που διεξάγεται σε...
εκθεσιακό κέντρο δίπλα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στη διαρκή άνοδο του Τουρισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, την επέκταση των επενδυτικών σχεδίων σε μεγάλα έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των διεθνών μεταφορών logistics στη χώρα μας, αλλά και την άνοδο του μεριδίου της ελληνικής ναυτιλίας στον παγκόσμιο όγκο συναλλαγών.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για το χρέος ικανή να εξασφαλίσει διαρκή και σταθερή πρόσβαση στις αγορές, υποβαθμίζοντας το γεγονός συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ.
Ως εθνικό στόχο παρουσίασε την προεκλογική υπόσχεση για έξοδο από το μνημόνιο χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης και άλλα δεκανίκια και με την Ελλάδα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, καλώντας τον κόσμο της ναυτιλίας να συμβάλλουν στην επίτευξή του...
 "Η ελληνική ναυτιλία θα αξιοποιήσει αυτό το εξαιρετικό μομέντουμ για την οικονομία και τη χώρα". Τα κατάφερε", είπε, 'σε δύσκολους καιρούς και σε φουρτούνες" και "τώρα, με ήρεμα νερά και καθαρό ορίζοντα μπορεί να κάνει την υπέρβαση..." επεσήμανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια των «Ποσειδωνίων 2018». Και συμπλήρωσε:
"Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, με το 20% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και το 50% του ευρωπαϊκού, σε όρους χωρητικότητας, να ανήκει σήμερα σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες".
Τέλος τόνισε ότι η δραστηριότητα των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών αποτελεί βαρύνον μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας, προσθέτοντας ότι μόνο για το 2017, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε τα 9 δισ. ευρώ, σχεδόν 20% πάνω, σε σχέση με το 2016.

@ Προεκλογικές κορώνες επενδύοντας στις επόμενες κάλπες και συνήθεις διαπιστώσεις για τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας...