Latest News

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ένας νέος καβγάς "κάτω από βάση" για Μώραλη - Σταθάκη: Η διγλωσσία, οι δεσμεύσεις και ... η πάπια! (Απίστευτοι διάλογοι)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένας καβγάς με απίστευτους διαλόγους κάτω από τη βάση (και τη ζώνη) μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και Μαρίας Σταθάκη κυριάρχησε στη συζήτηση για τα ...

"Πεπραγμένα 2017".

Οι διαξιφισμοί με αλληλοκατηγορίες και προσωπικές επιθέσεις ανάμεσα στον Δήμαρχο της πόλης και την επικεφαλής με το "Λιμάνι της Αγωνίας" φαίνεται πως είναι πλέον στην...ημερήσια διάταξη κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη σχεδόν σ΄όλη τη, χθεσινή συνεδρίαση για τα "Πεπραγμένα 2017" στο Δήμο Πειραιά. 

Οι τόνοι ανέβηκαν (και ...ξέφυγαν) μετά την τοποθέτηση της Μαρίας Σταθάκη, η οποία "βαθμολόγησε πολύ κάτω από τη βάση" την επίδοση της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, επισημαίνοντας ότι " έχετε κάνει πολύ λίγα σε σχέση με όσα είχατε υποσχεθεί προεκλογικά και δεν είναι αρκετά μπροστά στην μίζερη και γκρίζα καθημερινότητα στην πόλη..."

Εκείνη τη στιγμή, τη διέκοψε ο Δήμαρχος και ακολούθησε ο διάλογος που δεν τιμά κανέναν:

Μαρία Σταθάκη: Μάθετε να συζητάτε...
Γιάννης Μώραλης: Υποδείξεις να κάνετε στα παιδιά σας!
Μαρία Σταθάκη:  Εσείς να μάθετε στα παιδιά σας να μην διακόπτουν...

Ο καβγάς κορυφώθηκε κατά τη συζήτηση για την πώληση της ΟΛΠ ΑΕ όταν ο Δήμαρχος κατηγόρησε την επικεφαλής με τον "Λιμάνι της Αγωνίας", κάνοντας λόγο ... διγλωσσία.
"Μιλάτε εσείς για διγλωσσία που κάνατε την ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΠΙΑ για τα έργα του ΟΛΠ..." απάντησε η Μαρία Σταθάκη.
Ο Δήμαρχος μίλησε για δεσμεύσεις που έχει το "Λιμάνι της Αγωνίας" με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καμία τέτοιου είδους σχέση και ακολούθησε ο διάλογος:
Μαρία Σταθάκη: " Σωπάτε Δήμαρχε που δεν έχετε εξαρτήσεις..."
Γιάννης Μώραλης: Πείτε μου τι εξαρτήσεις έχω;

Το ίδιο ερώτημα έκανε και η Μαρία Σταθάκη στο Δήμαρχο, αλλά και οι δύο απέφυγαν να μιλήσουν συγκεκριμένα για τις εξαρτήσεις του άλλου...