Latest News

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Στο μικροσκόπιο τριγωνικές συναλλαγές εκδότη, καναλάρχη και υπόδικου εφοπλιστή

Ένα δαιδαλώδες σύστημα εταιρειών οφσόρ εταιριών ανακάλυψαν οι ελεγκτές της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι... φέρονται να διερευνούσαν καταγγελία για θαλασσοδανείων μεγάλης εφημερίδας σε συστημική τράπεζα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις συναλλαγές αυτές εμπλέκονται εκτός από τον εκδότη, ένας καναλάρχης καναλιού τοπικής εμβέλειας και ένας πασίγνωστος υπόδικος εφοπλιστής, ο οποίος δεν εμπλέκεται υπό την εφοπλιστική του ιδιότητα.
Εκτός από τις ευθύνες της τράπεζας που έχει το δάνειο στα χέρια της φέρεται να προκύπτει ευθύνη και για άλλη τράπεζα η οποία πλέον δεν υφίσταται. Ενώ προκύπτουν θέματα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς οι τριγωνικές συναλλαγές χρησιμοποιήθηκαν ώστε τα τραπεζικά δάνεια που έπαιρναν οι εμπλεκόμενοι να καταλήγουν σε εταιρεία συμφερόντων τους και φυσικά να μην εξοφλούνται ποτέ στις τράπεζες από τις οποίες τα πήραν.
Μιλάμε για δάνεια που ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το αίμα του ελληνικού λαού. Είναι βέβαιο ότι το θέμα θα απασχολήσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, εκτός από τις ελεγκτικές της ΕΚΤ. paraskhnio.gr