Latest News

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σταματόγιαννης: Η αντιπαράθεση Δήμου - Υπουργείου υπονομεύει τις προσπάθειες για μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο πρώην κτίριο της Ραλλείου

Τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις ανούσιες αλληλοκατηγορίες μεταξύ Δήμου Πειραιά και υπουργείου Δικαιοσύνης επιχειρεί να βάλει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, ο οποίος...
παρενέβη δημόσια καλώντας τις δύο πλευρές να συμβάλουν για τη μετατροπή του κτιρίου της Ραλλείου σε Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


Αναλυτικά, η δήλωση - παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι η εξής:

«Την τελευταία τετραετία έλαβε χώρα μια μεγάλη προσπάθεια, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και όλους τους φορείς της πόλης, για την μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου στο κτήριο της «Ραλλείου» Σχολής, στο κέντρο του Πειραιά δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Με κοινές και συντονισμένες δράσεις, υλοποιήθηκαν και τέθηκαν στη διάθεση της Πολιτείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όλα τα προαπαιτούμενα που μας ζητήθηκαν προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Η αναγκαιότητα για την δημιουργία ενός Δικαστικού Μεγάρου αντάξιου της σημασίας, του μεγέθους και του ιστορικού ρόλου της πόλης, αλλά και του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης, είναι προφανής και αποτελεί πάγιο και ξεκάθαρο αίτημα ολόκληρης της Πειραϊκής κοινωνίας επί δεκαετίες.

Αντιθέτως η αντιπαράθεση, οι αντεγκλήσεις και η λογική της απόδοσης ευθυνών για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί ένα και μόνο αποτέλεσμα επιφέρει. Την υπονόμευση της μακρόχρονης προσπάθειας που έγινε μέχρι σήμερα και την ανατροπή του όποιου θετικού έργου έχει παραχθεί έως τώρα για την επίλυση του χρόνιου ζητήματος της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων.

Η πολιτεία (το Υπουργείο Δικαιοσύνης) έχει ήδη όλα τα προαπαιτούμενα για να προβεί στην αποδοχή της παραχώρησης χρήσης του κτιρίου, στην οποία παραχώρηση έχει ήδη προβεί μέχρι σήμερα ο Δήμος Πειραιά δύο φορές (2014, 2016). Επιπλέον να αποτυπωθεί εγγράφως η απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ για τη χρηματοδότηση του έργου και να ανατεθεί στην ΚΤΥΠ η υλοποίηση του έργου, ως καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα. Τα παραπάνω είναι αναγκαία για να προχωρήσει η εκφρασθείσα πολιτική βούληση για το έργο της μετεγκατάστασης και να δρομολογηθούν εμπράκτως οι αναληφθείσες υποσχέσεις.

Το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά δεν μπορεί να έχει συμπολιτευτική ή αντιπολιτευτική διάσταση παρά μόνο να στοχεύει στην δημιουργία, την πρόοδο για το μέλλον της πόλης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ