Latest News

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ειρήνη Λαγούδη: Οι τοξικολογικές δείχνουν αυτοκτονία. Εντοπίστηκε και ποσότητα αλκοόλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές...
την Ασφάλεια Αγρινίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε ποσότητα της ουσίας ανθρακυλαιμοσφαιρίνη άνω του 60, ενώ εντοπίστηκε και ποσότητα αλκοόλ αρκετά πάνω από τα όρια.
Οι αστυνομικοί αναμένουν τώρα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλήξουν –με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια- στα «πώς» και τα «γιατί» της πολύκροτης υπόθεσης.
Οι αστυνομικοί λένε ότι και αυτό το στοιχείο συγκλίνει στην εκδοχή της αυτοκτονίας, στην οποία οδηγεί η μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης απο πλευράς τους.
Αυτό που περιμένουν πλέον είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, με τα οποία είτε θα σιγουρευθεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας της μητέρας των τριών παιδιών είτε θα υπάρξει κάποιου είδους ανατροπή στην υπόθεση.
Οι συγγενείς της 44χρονης επιμένουν ότι η τοξικολογική εξέταση συγκλίνει στην εκδοχή της δολοφονίας, ενδεχόμενο που σθεναρά υποστηρίζουν τα μέλη της οικογένειας της και κάποιοι απο τους ιδιωτικούς ερευνητές που έχει προσλάβει.
Τι σημαίνει η ποσότητα ανθρακυλαιμοσφαιρίνης που βρέθηκε άνω του 60 τι σημαίνει:
Όπως εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικης εταιρίας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», «είναι αποτέλεσμα αναμενόμενο από τη στιγμή που εξαρχής συζητάγαμε για μια δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Για να αντιληφθεί σωστά ο κόσμος, θέλω να σας πω ότι το μονοξείδιο του άνθρακα έχει την ιδιότητα δια μέσου των πνευμόνων, να περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και να αντικαθιστά το οξυγόνο που έχει η αιμοσφαιρίνη. Όταν έχουμε τιμές αυτού του επιπέδου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και επίσης ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει εισπνεύσει αυτό το ποσοστό μονοξειδίου του άνθρακα, είναι εν ζωή τη στιγμή που ο καπνός έχει δημιουργήσει αυτή τη συγκέντρωση. Τα συνήθη όρια για θανατηφόρα κατάληξη είναι πάνω από 50».
Τι σημαίνει η μεγάλη ποσότητα 0.40 αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα:
«Δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης. Αρκεί ένα ποτηράκι κρασί, ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας ή μια μεζούρα από ένα βαρύ ποτό για να φτάσουμε αυτή την ποσότητα» εξήγησε ο κος Λέων και πρόσθεσε:
«Η αιθυλική αλκοόλη παράγεται σε μια σορό εφόσον έχουμε προχωρημένη σήψη, καθώς τα μικρόβια που μπαίνουν στο σώμα του θανόντα, παράγουν –ψευδώς- τιμές αιθυλικής αλκοόλης».
Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καραϊβάζ, βρέθηκε και τρίτη ουσία για την οποία απέφυγε να πει περισσότερες λεπτομέρειες.