Latest News

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ντεφορμέ ο Γιάννης Μώραλης!




Από τον Κύρο Παληκάρη


Σε παρατεταμένη περίοδος ντεφορμαρίσματος φαίνεται πως βρίσκεται ο Δήμαρχος Πειραιά και "προσωρινός" Πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης, τον...
τελευταίο καιρό.
Όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα κάτω στον Πειραιά λένε ότι ο Δήμαρχος είναι εκτός φόρμας. 
Αυτή την εποχή μπορεί να τρέχει από κοπή πίτας σε πίτα, αλλά δεν έχει ν' ανακοινώσει κανένα σπουδαίο έργο για την χρονιά που πέρασε και περιορίζεται να επαναλαμβάνει χιλιοειπωμένες εξαγγελίες για όσα μπορεί γίνουν μελλοντικά στην πόλη, λες και είναι σε προεκλογική περίοδο. 
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Μικρολίμανου που είχε εξαγγείλει πριν από τρία χρόνια και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανάπλαση.
Τα νεύρα του...
Το ντεφορμάρισμα του Δημάρχου είναι πιο εμφανές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ολοένα και πιο συχνά χάνει τη ψυχραιμία και βγαίνει από τα ρούχα του μόλις τεθεί μια απλή ερώτηση από την αντιπολίτευση. Χωρίς να μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του, αρχίζει να επιτίθεται ανεβάζοντας τους τόνους αντί ν' απαντήσει με επιχειρήματα και χιούμορ. 
Χαρακτηριστική είναι η στιγμή στην τελευταία συνεδρίαση όταν ο πάντα πράος γραμματέας του Δ.Σ. Νίκος Αγγελόπουλος συνέστησε ηρεμία πριν πάρει το λόγο ο Δήμαρχος κι εκείνος του απάντησε δια μικροφώνου ότι δεν μπορεί να είναι ψύχραιμος...(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Δύο καρπούζια...
Κάποιοι αποδίδουν αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς του Γιάννη Μώραλη σε συνδυασμό με την ανάληψη της Προεδρίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λέγοντας με νόημα : 
"Δύο καρπούζια δεν χωρούν στη ίδια μασχάλη. Εδώ προσπαθούσε ν' ανταποκριθεί με δυσκολία και όπως όπως στα καθήκοντα του Δημάρχου, φορτώθηκε με τις υποχρεώσεις μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής εταιρείας, όπως είναι ο Ολυμπιακός...".



Λάθος τακτική...
Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η επιθετική στάση του Δημάρχου απέναντι στην αντιπολίτευση μπορεί να  είναι στο πλαίσιο πολιτικής τακτικής, με φόντο της επόμενες δημοτικές εκλογές. 
Κάτι τέτοιο θεωρείται (και είναι)  πολιτικά λάθος, αφού θα υπάρχει και δεύτερος γύρος, εκτός εάν πιστεύουν πως μπορούν να βγουν από την πρώτη Κυριακή. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο γιατί δείχνει την αλαζονεία πρώην Δημάρχων που φεύγουν από το Δήμο Πειραιά χωρίς να έχουν καταλάβει για ποιο λόγο δεν τους ψήφισαν ξανά οι δημότες...

@ Το κακό είναι δεν μπορεί να κάνεις αλλαγή έναν Δήμαρχο ακόμη κι αν είναι ντεφορμέ!
Αυτό όμως θα μπορούσε να είναι ένα καμπανάκι γιατί δεν πρόκειται να το πει κανένας στα ίσια ότι έτσι αδικεί τον εαυτό του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ