Latest News

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Δολοφονία Στεφανάκου: Βίντεο μέσα στο αυτοκίνητο που δολοφονήθηκε. Βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα


Ανακατατάξεις στον «χάρτη» του οργανωμένου εγκλήματος και ίσως κλιμάκωση του αιματηρού πολέμου μεταξύ των συμμοριών της νύχτας ενδέχεται να προκαλέσει η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, σύμφωνα με...
εκτιμήσεις αστυνομικών της Ασφάλειας.
Μάλιστα, οι έμπειροι αξιωματικοί έχουν στα χέρια τους ενδείξεις που τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως η εκτέλεση του πλέον σεβαστού προσώπου στον χώρο της παρανομίας -και μάλιστα έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του στο Χαϊδάρι- έγινε για να αναδειχθεί μέσω ενός ανηλεούς πολέμου ο νέος απόλυτος ηγέτης της νύχτας.
Βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώμτα
Εικόνες μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος, πληροφορίες για εύρεση ενός αποτυπώματος, λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την αγριότητα της εκτέλεσης, αλλά και ένα μεγάλο ερώτημα: Τι απέγινε η μοτοσυκλέτα;
Το Live News βρέθηκε στη μάντρα όπου μεταφέρθηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Στεφανάκος. Και οι εικόνες «μαρτυρούν» το μέγεθος του μένους των εκτελεστών. Τα σημάδια από τις σφαίρες που «καρφώθηκαν» στις πόρτες και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι ενδεικτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του livenews, στην πόρτα του οδηγού έχουν βρεθεί δαχτυλικά αποτυπώματα. Δύο εξ αυτών είναι «ορφανά», διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί από εικόνες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης το αν ο δολοφόνος φορούσε γάντια.
Σενάρια
Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι την εντολή για τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έδωσε άλλος νονός της νύχτας, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από μερικούς μήνες και αμέσως φρόντισε να χαθούν τα ίχνη του. Ο συγκεκριμένος 44χρονος φέρεται ότι είχε αντιπαλότητα με τον Στεφανάκο, καθώς πίστευε ότι ο 56χρονος ήθελε να τον βγάλει από τη μέση.
Η μαφιόζικη εκτέλεση του Στεφανάκου εξετάζεται σε σχέση με αυτή του Βασίλη Γρίβα που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο έξω από το δημοτικό σχολείο του παιδιού του, στα Γλυκά Νερά, καθώς οι αστυνομικοί την εντάσσουν στο ίδιο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος της νύχτας για την κυριαρχία του συγκεκριμένου νονού που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.
Αλλωστε ο Γρίβας ήταν άνθρωπος του 44χρονου και ίσως εκείνος πίστευε πως η δολοφονία του είχε σχέση με τον Στεφανάκο. Ωστόσο, αυτό δεν προέκυψε ποτέ από τις έρευνες, αφού φάνηκε ότι ο Στεφανάκος δεν είχε σχέση με αυτή τη δολοφονία.
Αντίθετα, πρόσωπα που μπορεί να ανήκουν στον στενό φιλικό κύκλο του 56χρονου πρώην βαρυποινίτη είχαν αιματηρή αντιπαλότητα με τον Γρίβα και εξετάζεται το σενάριο να αποφάσισαν τη δολοφονία του χωρίς να έχει σχέση ο Στεφανάκος: «Σε αυτούς τους κύκλους επικρατεί η νοοτροπία “ο φίλος του εχθρού μου είναι και αυτός εχθρός μου”» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ 38ΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ
Μετά την αποφυλάκισή του ο Βασίλης Στεφανάκος είχε επεκταθεί επιχειρηματικά και φαίνεται πως είχε αφήσει πίσω του ανεπιστρεπτί οποιαδήποτε σχέση του με την παρανομία. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις του πήγαιναν μια χαρά, κυρίως αυτές που ασχολούνταν με τη διακίνηση υγραερίου, με εγκαταστάσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στη Θεσσαλονίκη.
Παρ' όλα αυτά, επειδή ο Στεφανάκος γνώριζε πως είχε ακόμα ανοιχτά μέτωπα από το παρελθόν, έπαιρνε αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτού βγει από τα γραφεία της επιχείρησής του ή και από το σπίτι του έβγαιναν πρώτα δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του, έκαναν κατόπτευση του χώρου και, όταν πια ήταν βέβαιοι πως δεν υπήρχε κίνδυνος, τότε έβγαινε ο 56χρονος και επιβιβαζόταν σε ένα θωρακισμένο τζιπ μάρκας Mercedes. Ομως το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο όχημα ήταν στο συνεργείο για επισκευή και ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε με μία αλεξίσφαιρη BMW, πράγμα που πρέπει να γνώριζαν οι δολοφόνοι. Το βράδυ της Τετάρτης ο 56χρονος πρώην βαρυποινίτης φέρεται ότι έκανε απανωτά λάθη. Βγήκε από το γραφείο του χωρίς συνοδεία, μιλώντας στο κινητό του, και μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του χωρίς να ρίξει ματιά γύρω του, με αποτέλεσμα να τον γαζώσει με 29 σφαίρες ο εκτελεστής.
Συμβόλαιο θανάτου
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που είχαν υπογράψει το συμβόλαιο θανάτου για τον άρχοντα της νύχτας είχαν μελετήσει κάθε κίνησή του και πρέπει να είχαν γίνει στην κυριολεξία σκιά του εδώ και μέρες, περιμένοντας υπομονετικά τη λανθασμένη κίνηση, όπως και έγινε τελικά το βράδυ της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως έξω από το γραφείο του Στεφανάκου περίμενε κρυμμένος κάποιος που γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί.
Οταν βγήκε το υποψήφιο θύμα και μπήκε στην BMW, ενημέρωσε αμέσως τους εκτελεστές, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε κοντινή απόσταση. Πλησίασαν γρήγορα με τη μοτοσικλέτα και ο οπλοφόρος άνοιξε αστραπιαία την πόρτα του οδηγού γαζώνοντάς τον. Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε πάνω του ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η λευκή Tiger μοτοσικλέτα των δολοφόνων είχε κλαπεί στις 4 Δεκεμβρίου από την Ηλιούπολη.