Latest News

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ιδού πως εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στον Πειραιά: Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, αλλά ο κόσμος! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Με θρησκευτική κατάνυξη, χωρίς να λείψουν τα παρατράγουδα, αλλά και μικρότερη συμμετοχή κόσμου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τελέστηκε φέτος η Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι του Πειραιά.
 ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (είχε κλείσει εδώ και τρεις μήνες) φαίνεται πως δεν αρκούσε να δώσει την χαμένη αίγλη του Πειραιά, που παραδοσιακά αποτελούσε το επίκεντρο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων. 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε για μια ακόμη φορά, αφού προτίμησε να πάει στην Κάλυμνο, ενώ απουσίαζε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έστειλε ως εκπρόσωπο της ΝΔ τον Κ. Χατζηδάκη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 
Από την τελετή απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ παραβρέθηκαν μόνο οι σχεδόν "μόνιμοι" παρόντες Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης. Από το φετινό Αγιασμό των Υδάτων απουσίαζε ακόμη και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής που έχει έδρα στον Πειραιά! (Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και η Βουλή από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Α Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα).

Κορυφαία στιγμή στον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά ήταν όταν βούτηξαν από την πυραυλάκατο «Δανιόλος» για να πιάσουν το σταυρό 14 απόστρατοι βατραχάνθρωποι του Συνδέσμου των εφέδρων, οι οποίοι παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Από τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από την επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


Εκείνο όμως που έκανε  αίσθηση σε πολλούς ήταν η μικρή συμμετοχή του κόσμου - ήταν η μικρότερη των τελευταίων χρόνων παρά τον καλό καιρό- σε εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλλον φαίνεται πως οι περισσότεροι Πειραιώτες προτίμησαν να παρακολούθησαν τον Αγιασμό των Υδάτων στον όρμο Μπαικούτσι στην Πειραϊκή, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)



@ 'Αντε και του χρόνου! Χρόνια Πολλά σ' όλους...