Latest News

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Πειραιά: 1.450.000 ευρώ κοστίζει το "Κανάλι Ένα" - Χωρίς ακροαματικότητα και διαφήμιση πήρε βραβείο!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν και το δημοτικό ραδιόφωνο "Κανάλι Ένα" βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο, ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να χρηματοδοτεί με περίπου 1.450.000 ευρώ τη ΔΗΡΑΠ για...
το 2018. 

Η νέα επιχορήγηση στη ΔΗΡΑΠ αποφασίστηκε στον απόηχο από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τη ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, που δεν εξαιρεί τα δημοτικά ραδιόφωνα από τη διαδικασία πλειστηριασμού, με αποτέλεσμα να θεωρείται απαγορευτική η απόκτηση άδειας και η συνέχιση της λειτουργίας τους. 
Η απόφαση για την χρηματοδότηση στο "Κανάλι Ένα"εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μαζί με τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΗΡΑΠ, χωρίς να γίνει καν εισήγηση λόγω απουσίας εκπροσώπου της δημοτικής επιχείρησης! 

 Το κόστος

Το ύψος  της επιχορήγησης παραμένει αμετάβλητο για το 2018 παρά τις εξαγγελίες για σταδιακή μείωση ανά έτος. Μάλιστα, το ίδιο ποσό είχε προβλεφθεί και το 2017 αν και προς το τέλος του χρόνου χρειάστηκε να δοθούν από το Δήμο Πειραιά επιπλέον κονδύλια περί τις 187.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων που προέκυψαν μετά από δίκες με απολυμένους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.
Από τον προϋπολογισμό της ΔΗΡΑΠ για το 2018  προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού που ανέρχεται  σε 1.073.000 ευρώ. Εντύπωση προκαλούν  κωδικοί προϋπολογισμού, που αφορούν «παροχές τρίτων» ύψους 102.000 ευρώ και «αμοιβές & έξοδα τρίτων» 56.500 ευρώ, ενώ προϋπολογίζονται αόριστα και «διάφορα έξοδα» ύψους 81.601 ευρώ.
Εκείνο όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ΔΗΡΑΠ, τα διαφημιστικά έσοδα στο "Κανάλι Ένα" εκτιμάται ότι θα είναι μόλις 26.000 ευρώ!!!
Δηλαδή, περίπου στα επίπεδα των προηγούμενων ετών γεγονός που δείχνει ότι είτε δεν έγινε καμία προσπάθεια είτε κι αν έγινε δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την προσέλκυση διαφήμισης.

Η ακροαματικότητα

Όσον αφορά στην ακροαματικότητα, το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά δεν εμφανίζεται στις επίσημες μετρήσεις τον τελευταίο καιρό -πιθανόν να έχει βγει πάλι από τους πίνακες- αλλά η τελευταία μέτρηση έδειχνε το "Κανάλι Ένα"να κατέχει  σταθερά την τελευταία θέση με ποσοστό 0,1%!

Το βραβείο

Πάντως το "Κανάλι Ένα" είχε μια ευκαιρία να πανηγυρίσει τις τελευταίες ημέρες  με αφορμή την βράβευση των δημοτικών ραδιοφώνων από το Ίδρυμα Μπότση για την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυσή τους, αλλά και την απειλή του λουκέτου με το διαγωνισμό για τις νέες άδειες...

@ Κι όμως πήρε βραβείο χωρίς ακροαματικότητα και διαφήμιση...