Latest News

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πόσο ασφαλές είναι το παγοδρόμιο στην Κοραή (ΕΙΚΟΝΑ)

Από τον Κύρο Παληκάρη

Πολλά ερωτηματικά και απορίες, αλλά και ανησυχία σε γονείς φαίνεται πως έχει προκαλέσει το θέμα της ασφάλειας στο παγοδρόμιο που έχει στηθεί από το Δήμο Πειραιά στην πλατεία Κοραή, μπροστά από το δημαρχείο...
της πόλης.


Όπως καταγγέλλεται από γονείς στο Reportaz Net, γύρω από το παγοδρόμιο έχει τοποθετηθεί περίφραξη από ξύλο και όχι κάποιο ειδικό προστατευτικό υλικό, προκειμένου εάν πέσει ένα παιδί να μην υπάρξει σοβαρός τραυματισμός. 
(Δείτε πως είναι τα προστατευτικά σε άλλα παγοδρόμια στην παρακάτω φωτογραφία...)  
Καταγγελία και απορίες

Οι γονείς εκφράζουν την απορία τους, αλλά και την ανησυχία τους κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες και οι προδιαγραφές ασφαλείας στο παγοδρόμιο του Δήμου Πειραιά.


Επίσης εάν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη και ιατρική φροντίδα καθώς και ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος στο παγοδρόμιο που κοστίζει 4 ευρώ την ώρα και 15 ευρώ όλη την ημέρα. 

Υπεύθυνος ασφαλείας...

Ο Δήμος Πειραιά έχει παραχωρήσει με την υπ’αριθμ. 755/13-11-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά τους χώρους για τη δημιουργία των χριστουγεννιάτικων πάρκων σε τρεις πλατείες της πόλης (Κοραή, Κανάρη, Δωδεκανήσου). 
 Η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ έχει συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με εταιρεία που έχει αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάσταση και λειτουργία των πάρκων. 
Τα έξοδα καλύπτονται από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός της οποίας αυτή την περίοδο τυγχάνει να είναι πρόεδρος ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης! 
( Εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει", αλλά δεν το λέμε λόγω των ημερών...)  

@Τα ερωτήματα των γονιών είναι εύλογα και καλό είναι να υπάρχει μια επίσημη απάντηση από το Δήμο Πειραιά, πριν υπάρξει κάποιο ατύχημα με τα παιδιά στο παγοδρόμιο της Κοραή...