Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση στην πρόθεση Μώραλη - Μαρινάκη για ανάληψη της προεδρίας του Ολυμπιακού



 Την πλήρη αντίθεσή της στην πρόθεση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  ν' αναλάβει την Προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω...
 της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για τους γνωστούς λόγους και της απαγόρευσης της συμμετοχής του στη διοίκησή της, κατέθεσε η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς  Η πόλη μας», κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Αναλυτικά, η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Σταθάκη
ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι πράξεις για τις οποίες ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται, ακόμη κι αν η μία είναι πλημμέλημα, είναι ιδιαίτερα σοβαρές με πολλαπλές συνέπειες.

Ευχόμαστε να αποδειχτεί ότι δεν έχουν γίνει, διαφορετικά συνιστούν  ένα ακόμα πλήγμα στον ελληνικό αθλητισμό και μάλιστα από ανθρώπους που ορκίζονται στο όνομά του και υποτίθεται ότι κόπτονται για το καλό του.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να προδικάσουμε την εξέλιξη καμίας δικαστικής υπόθεσης.
Κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας, ακόμη κι αν απασχολεί συχνά τις δικαστικές αρχές. Θα περιμένουμε την απόφαση και τότε θα την σχολιάσουμε.
Συστήνουμε το ίδιο να πράξουν όλοι, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.
Ελπίζουμε η δίκη και η απόφαση να μην καθυστερήσουν τόσο όσο η έκδοση του βουλεύματος.

Η ανάληψη της προεδρίας μιας τόσο λαοπρόβλητης ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όποιον ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου ακόμα και με ανάθεση.
Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να τον αναπληρώσει, έως την έκβαση της δίκης του, ο δήμαρχος Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης σε δηλώσεις του είπε ότι αναλαμβάνει την προεδρία του Ολυμπιακού ως Δήμαρχος του Πειραιά. Είναι κοινό μυστικό ότι μετά το 2014 ο Δήμος Πειραιά είναι απολύτως ταυτισμένος με την ΠΑΕ  και τον πρόεδρό της.
Ο κ. Μώραλης ανέλαβε το Δήμο Πειραιά και τώρα την προεδρία της ΠΑΕ, ανταποκρινόμενος  στο κάλεσμα του κ. Μαρινάκη.
Αν την αναλάμβανε ως Δήμαρχος του Πειραιά, θα ζητούσε τουλάχιστον την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι, έχει συμβεί και στο παρελθόν, Δήμαρχοι να αναλάβουν την προεδρία ομάδας του δήμου τους (θυμίζουμε ότι και ο κ. Αγραπίδης είχε αναλάβει για μικρό διάστημα την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπως και ο κ. Ανδριανόπουλος).
Υπάρχει όμως μία ιδιαίτερης σημασίας διαφορά, ότι οι δήμαρχοι αυτοί δεν είχαν εκλεγεί με την υποστήριξη της ΠΑΕ, ούτε υπήρχε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, ούτε ταυτίστηκαν με κάποιο κατηγορούμενο.

Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο κ. Μώραλης στις δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι θ’ αναπληρώνει τον κ. Μαρινάκη με την ιδιότητα του Δημάρχου Πειραιά, για μικρό χρονικό διάστημα έως τη δικαίωσή του “φυσικού ηγέτη” του Ολυμπιακού, θεωρώντας ότι όλα αυτά εντάσσονται στην πολεμική που δέχεται η ομάδα.
Ο Πειραιάς δηλαδή στο επόμενο διάστημα και για όσο καιρό χρειαστεί θα έχει Δήμαρχο τον κ. Μώραλη που δεν ενοχλείται από  τέτοιας μορφής εγκληματικές πράξεις, που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι στημένα (όχι τα παιχνίδια αλλά οι κατηγορίες) και που με όλες του τις δυνάμεις θα συνδράμει τον υπόδικο κ. Μαρινάκη.

Τελικά, δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε, αν δηλαδή η ανάληψη της Προεδρίας από τον κ. Μώραλη τον αναβαθμίζει ή τον υποβαθμίζει. Αλλά αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Για εμάς -το Λιμάνι της Αγωνίας- είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για επίθεση κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απλά η εξέλιξη μίας υπόθεσης μετά από μακρόχρονη δικαστική διερεύνηση.

Πάντως, από την εξέλιξη αυτή για ένα πράγμα θα είναι ικανοποιημένος ο κ. Μαρινάκης: για το γεγονός ότι λόγω της επικείμενης θέσης του σε αεργία, δεν θα χρειαστεί πλέον να παρευρεθεί ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο,  που το απαξίωσε αν και ήταν ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ούτε να δικαιολογείται για τις συνεχείς απουσίες του.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού».