Latest News

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Οι απόντες, τα κορίτσια και οι άλλοι...

Από τον Κύρο Παληκάρη

Αίσθηση, αλλά και πολλά σχόλια προκάλεσε η απουσία - έκπληξη του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μετά από την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη...
σε δίκη.

Ο Γιάννης Μώραλης δεν συνηθίζει ν' απουσιάζει από τις συνεδριάσεις, καθώς έως τώρα τουλάχιστον είναι ελάχιστες οι φορές που δεν ήταν παρών στην αίθουσα του Δ.Σ. 
Ο πρόεδρος Γιώργος Δαβάκης δικαιολόγησε την απουσία του, λέγοντας ότι είναι ασθενής, λόγω κάποιας  ίωσης που δεν του επέτρεψε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση.
Απών ήταν και ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος απουσίαζε προφανώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αν και σίγουρα θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να υπήρχε μια δική του τοποθέτηση για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις.

Το συγκεκριμένο θέμα, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, τέθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη συζήτηση προ ημερησίας από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Το Λιμάνι της Αγωνίας" Μαρίας Σταθάκη. Έχοντας ένα γραπτό κείμενο έκανε μια πολύ προσεκτική τοποθέτηση, χωρίς να πάρει θέση για τη δικαστική πτυχή της υπόθεσης, αλλά επικεντρώθηκε στις σχέσεις Δήμου - Ολυμπιακός,  και ιδιαίτερα στην πρόθεση του Δημάρχου Πειραιά να αποδεχθεί την πρόταση για ν' αναλάβει παράλληλα και την προεδρία της ΠΑΕ. 

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τα...αριστερά με την Ελπίδα Παντελάκη να κάνει μια γενικόλογη,εκτός τόπου και χρόνου περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στη χώρα, προκειμένου στο τέλος να καταλήξει ότι δεν έπρεπε να τεθεί τέτοιου είδους θέμα, το οποίο κατά την άποψη της δεν έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον να συζητήσουν για τη σχέση Δήμου Πειραιά και ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κι ενώ θα πίστευε κανείς ότι "τα έχει δει όλα" μετά την κατώτερη των περιστάσεων τοποθέτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρόσκειται ΚΚΕ, ακολούθησαν μια σειρά από κάπως αδέξιες παρεμβάσεις - με μοναδική εξαίρεση την πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία έκανε την πιο σοβαρή τοποθέτηση με διαφορά -από τα υπόλοιπα στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας "Πειραιάς ¨Νικητής". Οι τελευταίοι συναγωνίστηκαν ποιος θα υπερασπιστεί τους δύο μεγάλους απόντες Μαρινάκη και Μώραλη, αλλά μάλλον τα έκαναν χειρότερα σε επίπεδο εντυπώσεων, μιας και όσα έλεγαν δεν έπεισαν κανέναν σοβαρό άνθρωπο και απλώς πυροδότησαν μια συζήτηση που φάνηκε ότι ήθελε να την αποφύγει τουλάχιστον ο πρόεδρος του Δ.Σ., αλλά τελικά ήταν μόνος ...