Latest News

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Χωρίς χορηγό δεν κάνουν Χριστούγεννα στον Πειραιά!

 Από τον Κύρο Παληκάρη

Χωρίς χορηγό φαίνεται πως δεν μπορούν να κάνουν στο Δήμο Πειραιά ούτε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα μικρά (και μεγάλα) παιδιά...
της πόλης.
Έτσι και φέτος αναζητούν χορηγό μέσω της ΔΗΡΑΠ που έχει βγάλει ήδη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σημειώνοντας ότι η ανάθεση να γίνει μεταξύ άλλων με κριτήριο όχι την οικονομικότερη, αλλά την "ΑΡΤΙΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ".
Η αλήθεια είναι ότι ο υποψήφιος χορηγός είναι λίγο πολύ γνωστός κι έχει ονοματεπώνυμο, τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια επί της δημοτικής αρχής Μώραλη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει να καλύψει ένα μέρος του κόστους των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 
Όμως αυτή την περίοδο προσωρινός πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Πειραιά. Αν τελικά γίνει και πάλι φέτος χορηγός ο Ολυμπιακός, τότε δημιουργείται το παράδοξο φαινόμενο "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..."
Δηλαδή, ο Γιάννης Μώραλης ως πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός να κάνει χορηγία στη ΔΗΡΑΠ του Δήμου Πειραιά που είναι Δήμαρχος ο ίδιος!
Εδώ υπάρχει ένα λεπτό θέμα, καθώς δεν θα είχαν άδικο όσοι πουν ότι η χορηγία γίνεται για προσωπικό πολιτικό όφελος, μιας και ο ίδιος έχει βιαστεί να προαναγγείλει ότι θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Πειραιά. Βέβαια, μπορούν εύκολα να βρουν τρόπο και να ξεπεράσουν τυπικά το θέμα, εμφανίζοντας να κάνει τη χορηγία κάποια άλλη εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη.
Εκείνο όμως που δεν τιμά κανέναν είναι να φαίνεται πως ο Δήμος Πειραιά χρειάζεται χορηγό για να διοργανώσει απλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη. 
Αυτό το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν λεφτά πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Αν θέλουν μπορούν να κάνουν μια τροποποίηση στον προϋπολογισμό και να βρεθούν τα χρήματα για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.  

@Καλά, οι άλλοι Δήμοι πως διοργανώνουν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και ο Δήμος Πειραιά λέει ότι δεν μπορεί και ψάχνει χορηγό;