Latest News

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

"Εξπρές του Μεσονυκτίου" για την 19χρονη Ειρήνη - Το τελευταίο της post στο facebook (ΕΙΚΟΝΑ)


Την Αθήνα φαίνεται πως είχε για τελικό προορισμό η 19χρονη Ειρήνη Μ. που συνελήφθη με τα  2,6 κιλά κοκαΐνης στο...
Χονγκ Κονγκ.
Τα κυκλώματα των ναρκωτικών συνηθίζουν να επιστρατεύουν ως «βαποράκια» εμφανίσιμες κοπέλες ώστε να μην κινήσουν υποψίες.
Η ίδια δεν έχει ζητήσει ακόμα την συνδρομή του Ελληνικού προξενείου, κάτι που πρέπει να κάνει εάν θέλει να υπάρχουν ελπίδες να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα.
Το αινιγματικό post
Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο εφιάλτης της Ειρήνης… είχε κάνει ένα περίεργο post στο facebook. Η 19χρονη κοπέλα έγραφε: «Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη. Όχι γιατί όλα γύρω μου είναι καλά, @ρχ@δ@ είναι. Επιλέγω την ευτυχία γιατί η ζωή διάολε είναι πολύ μικρή για να χωρέσει η μιζέρια» έγραφε η φωτογραφία που είχε «ανεβάσει».
«Θύμα καταστάσεων», δήλωσε ο δικηγόρος της 19χρονης
«Η 19χρονη φαίνεται πως είναι θύμα καταστάσεων, είναι θύμα άλλων. Βρέθηκε ξαφνικά, από την Καλαμάτα στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε πριν από λίγο στο «ΘΕΜΑ 104,6» και στην εκπομπή «Εντός Θέματος» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, ο εκπρόσωπος της οικογένειάς της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Η  Ειρήνη  συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.
Ο κύριος Κεχαγιόγλου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, αν αναλογιστεί κανείς την ποσότητα και τον τρόπο της σύλληψης.
«Με διόρισε δικηγόρο της υπόθεσης ο πατέρας της Ειρήνης. Εγώ ανέλαβα την υπεράσπιση, εκπροσωπώντας την οικογένειά της, διότι η 19χρονη αυτή την στιγμή βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αν χρειαστεί να μεταβώ εκεί, τα δεδομένα αλλάζουν. Προφανώς, της έχουν διορίσει δικηγόρο εκεί. Να υπογραμμίσω ότι ανέλαβα την υπόθεση προ τριών ωρών. Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι θέματα των επόμενων ημερών».
Ο δικηγόρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν, έχει αναλάβει παρόμοιο περιστατικό στην Πίζα της Ιταλίας.
Πώς έγινε η σύλληψη
Οι αρχές ασφαλείας και οι τελωνειακοί στο Χονγκ Κονγκ πέρασαν χειροπέδες στην 19χρονη ελληνίδα και μοντέλο, όταν εντόπισαν τα 2,6 κιλά  κοκαΐνης, αξίας άνω των 300.000 δολαρίων.
Η μεταφορά γινόταν για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της 19χρονης Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί είχε κρύψει το μοντέλο έναν καφέ φάκελο με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη.
Το ρεπορτάζ στα ασιατικά ΜΜΕ ανέφερε ότι το 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα είναι η τέταρτη γυναίκα-βαποράκι που συλλαμβάνεται μέσα σε μια εβδομάδα. Όπως και οι προηγούμενες, η Ελληνίδα προσπάθησε να περάσει τα ναρκωτικά από το αεροδρόμιο.
Ο τελικός προορισμός της κοκαΐνης δεν έχει γίνει γνωστός, όμως πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι πιθανά τα ναρκωτικά να ήταν για τοπική κατανάλωση, διότι κάποιοι ήθελαν να εφοδιαστούν ενόψει της εορταστικής περιόδου".
Η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.