Latest News

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Θέλουν πάλι να φιλοξενήσουν μετανάστες στο Δ. Πειραιά! - Μήπως έλυσαν το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη;


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αντιδράσεις κατοίκων αναμένεται να προκαλέσει η υλοποίηση προγράμματος στέγασης μεταναστών σε ενοικιαζόμενες κατοικίες στα διοικητικά όρια του...
Δήμου Πειραιά.

Το θέμα προγραμματίζεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.  
Ειδικότερα, το πρόγραμμα μέχρι σήμερα υλοποιείται από την ΜΚΟ PR.A.K.S.I.S. και χρηματοδοτείται από την UNHCR σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Επίσης, η ΚΟΔΕΠ ορίζεται ως φορέα υποβολής και υλοποίησης πρότασης προς στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για τη διαχείριση της λειτουργίας των 56 διαμερισμάτων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά. Το τελικό σχέδιο της ΚΟΔΕΠ θα υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, πριν την υπογραφή του.
(Καλά μήπως η ΚΟΔΕΠ έλυσε το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη και τώρα θ' αναλάβει να υλοποιήσει πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών σε διαμερίσματα στο Δήμο Πειραιά;)

@ Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε γίνει χαμός μετά την αποκάλυψη του reportaznet.gr ότι η ΜΚΟ PR.A.K.S.I.S ήθελε να μετατρέψει σε hot spot  παλαιό σχολείο του Πειραιά. Τότε είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι της περιοχής και κατέθεσαν μήνυση για τις εργασίες χωρίς άδεια στο κτίριο με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα από την Πολεοδομία και να ναυαγήσει το σχέδιο εγκατάστασης μεταναστών.... 

Διαβάστε ακόμα

Νέο hot spot στήνουν σε παλαιό σχολείο του Πειραιά! - Ανάστατοι οι κάτοικοι κατέθεσαν μήνυση (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET