Latest News

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

"Πειραιάς Νικητής" στην ανεργία!


 
Από τον Κύρο Παληκάρη

Μπορεί ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη να εξελέγη υποσχόμενος 30.000 νέες θέσεις εργασίας και τη μετατροπή της πόλης σε επενδυτικό προορισμό, ωστόσο...
τρία χρόνια μετά αντελήφθη το υψηλό δείκτη ανεργίας στο Δήμο Πειραιά και υπόγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το σχετικό συμφωνητικό  υπέγραψαν  χθες ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Δημαρχείο της πόλης,  με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των εργαζόμενων και των άνεργων πολιτών στον Δήμο Πειραιά.


«Ο Πειραιάς, με το μεγάλο εργατικό δυναμικό παρουσιάζει υψηλό δείκτη ανεργίας....» επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ  Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «αυτή η προσπάθεια νομικής στήριξης και συμβουλευτικής των ανέργων, δεν έχει καμία σχέση με εύρεση εργασίας. Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε κάτι τέτοιο... ».

«Η διαπίστωση του Προέδρου κ. Παναγόπουλου, ότι ο Πειραιάς –η Α΄ και η Β΄ Πειραιά- έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας, μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της χώρας είναι αντικειμενική», παραδέχτηκε ο  Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η συνεργασία θα είναι για 2 χρόνια, έως το τέλος του 2019 ».

@ Τελικά φαίνεται πως από επενδυτικός προορισμός μετατράπηκε τώρα σε πρωτεύουσα της ανεργίας ο Πειραιάς...