Latest News

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν αρκούν τα λόγια, αλλά μετρούν οι πράξεις...


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Δεν λέμε καλές οι μηνύσεις, οι αγωγές και τα λόγια, αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν να συνδυάζονταν και με πιο...
πρακτικά πράγματα!
Ο Δήμος Πειραιά φαίνεται ότι μόνο θεωρητικά και επικοινωνιακά μπόρεσε να διαχειριστεί το μείζον πρόβλημα της ρύπανσης που έπληξε Φρεαττύδα και Πειραϊκή. 
Έτσι, μετά τη μήνυση ο Δήμαρχος προανήγγειλε και αγωγή, ενώ δεν σταματά να κάνει δηλώσεις περιγράφοντας γενικά και αόριστα την κατάσταση και τις επιπτώσεις τη ρύπανση στο Σαρωνικό. 
Ωστόσο δεν έκανε τίποτα στην πράξη για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που "ταξίδευε" από τη Σαλαμίνα προς τη θάλασσα του Πειραιά. Για παράδειγμα, θα έπρεπε να βρει τρόπο να τοποθετηθούν εγκαίρως πλωτά φράγματα, ώστε να εμποδίσουν τη ρύπανση να φθάσει στις ακτές. Απλώς αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις τρίτων και εμφανίστηκε με δηλώσεις καθυστερημένα και αργά,  όταν το μαζούτ είχε πια  κάνει... απόβαση στην Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα. 
Σε κάθε περίπτωση, δεν έκανε αυτό που έπραξε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος πήρε εγκαίρως μέτρα προστασίας έστησε πλωτά φράγματα, προκειμένου να περιορίσει το μέγεθος της ζημιάς στις θαλάσσιες περιοχές του Δήμου του. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, έκανε ήδη μετρήσεις που έδειξαν ότι τα νερά στις παραλίες είναι καθαρά. 
Με λίγα λόγια, δεν αρκούν τα λόγια, αλλά μετρούν και οι πράξεις...